בת 11 קומה נמוכה (אחוזון 3)

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/09/2018 | 13:26 | מאת: משה כהן

ביתנו כמעט בת 11, הגובה שלה הוא 133 סמ והיא נמצאת באחוזון 3 (היא גדלה ב כ-2 ס"מ בשלושת החודשים האחרונים) משקלה 26 ק"ג וה BMI הוא 14.7 (נמוך אך תקין). אישתי בגובה 160 ואני 170 סמ. לביתנו אין כל סימנים להתפתחות מינית. האם נדרש לבצע ברור נוסף?

נקודת גובה אחת אינה מספקת. נא לחפש נתוני גדילה קודמים למשל בתיק התלמיד בבית הספר. או בקופת חולים. לאחר שאדע איך מתנהג קו הגדילה וקו המשקל אדע את כוון הברור לעיתים הבעיה תזונתית, לעיתים בעית מעי או צליאק. לאחר שאדע את כוון הגדילה במשקל וגובה ניתן להחליט על כוון ההמשך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים