גיל עצמות נקבע על פי צילום כף יד

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

30/08/2018 | 15:01 | מאת: איציק

בני בן 13, רובנו 1.48 מצילום כף יד לקביעת גיל העצמות נקבע גיל 9, מה המשמעות של כך..?

אפשרויות: 1) אם לא אנדוקרינולוג קבע את גיל העצמות אלא תשובה מודפסת של מכון, יש 30% סיכוי שהתשובה אינה מדוייקת 2) תיתכן שהוא לא החל עדיין להתבגר וזה יכול ליצור פער 3) אם יחד עם זאת הוא יורד באחוזון הגובה, יש לחפש בעיה הורמונלית פנה לבדיקת אנדוקרינולוג הוא יבדוק את הנער ואת הצילום ויוכל לתת לך תשובה מלאה על סמך כל הנתונים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים