התבגרות מוקדמת וגובה סופי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

28/08/2018 | 11:21 | מאת: פני

שלום. בני בן 13.5 , גובה 1.68, משקל 66 (מתאמן).לקח אנסטרזול במשך שנה וחמישה חודשים. ועכשיו נאמר לו להפסיק את הטיפול. הכל נעשה במעקב אנדוקרינולוגית ונשללה בעיה רפואית. הממצאים לפני התרופה: גובה 1.57, בוצע MRI, התפתחות מוקדמת TSH=2.74 FT4=11.4 בתחילת הטיפול היה פער של חצי שנה בין הגיל הכרונולוגי לגיל העצמות. עכשיו מפסיק טיפול תרופתי וגובהו הסופי לא ישתנה הרבה (גובה אם: 1.58, גובה אב: 1.70). גיל העצמות היום עם פער של שנתיים (לפי 15.5). האם יש טיפול שניתן להמשיך כדי לנסות לשפר את הגובה הסופי? (ברור שהרוב זה הגנטיקה, אבל בכל זאת). האם הגובה הסופי אמור להיות לפי עקומות הגדילה רק בהתאם לגיל אחר? או שזה בעצם הגובה שלו? תודה רבה מראש.

התבגרות בגיל 13.5 אינה התבגרות מוקדמת. אולי היתה לו התבגרות מהירה. הוא נמוך ב 2 סמ מגובה האב?- זה לא חריג. גובהו 168-לא סביר שיציעו לו טיפול לשיפור הגדילה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים