בדיקות דם לבדיקה לתינוק בת חודשיים וחצי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

22/07/2018 | 18:41 | מאת: תמר

שלום, ביצעתי בדיקות דם לתינוקת שלי, היא בת חודשיים וחצי, היא נמצאת באחוזוני משקל נמוכים בנוסף המרפס האחורי עכשיו בשלבי סגירה האם הערכים של בלוטת התריס תקינים? TSH יצא ערך 1.93 (הטווח בבדיקות 0.64-6.3) Free Thyroxine (FT4) יצא ערך 17.5 (הטווח בבדיקות הוא 10.3-19.7) תודה, תמר

זו ערבוביה של עובדות שאין קשר ביניהן 1) משקל נמוך- יש לראות עליה במשקל מהלידה, להתייחס לתזונה, להתיחס ליחס משקל לאורך- רופא ילדים צריך לבדוק אותה ולהחליט 2) מרפס אחורי על סף סגירה- חשוב המרפס הקידמי- רופא ילדים צריך לבדוק ולהחליט 3) בלוטת התריס-לא נראה שיש בעיה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים