בדיקת הורמון גדילה לילדה בת 9

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

18/07/2018 | 07:30 | מאת: שירה

ביתי בת 9 נמוכה לגילה. גיל עצמות בגיל 8.5 מתאים לגיל 5. בתבחין להורמון גדילה התקבל ערך מקסימלי 7.48. האם תקין?

הערך הוא גבולי. אבחנה של חוסר בהורמון גדילה מתבססת על מספר ערכים: צורת הגדילה: האם יש ירידה באחוזון הגובה. יחס הגדילה לממדי ההורים. השמנה- בהשמנה ערכי הורמון גדילה נמוכים יותר ועל כן גם בערכים כאלה, אם יש השמנה, זה אינו חוסר בהורמון גדילה ועוד

18/07/2018 | 08:03 | מאת: שירה

אין השמנה כלל (אחוזון 23) גובה באחוזון 7. קצב גדילה נמוך משמעותית מקצב הגדילה של האחים. בגיל 3 היתה באחוזון 50 מבחינת גובה, ירדה לאחוזון 15 עם השנים ועכשיו התייצבה על אחוזון 7-8. מה המלצתך לאור הנתונים?

קצב גדילה נמוך משמעותית מקצב הגדילה של האחים- זה לא מידע על אנדוקרינולוג לבדוק אותה ולראות את כל הפרטים והבדיקות שבוצעו עד היום. את רוצה להגיד שירדה מאחוזון 50 לאחוזון 8 בגדילה ולא בדקתם עד היום דבר?

בלי לבדוק את הילדה ולראות את כל נתוני המשקל והגובה ובלי לבדוק את הפרופורציות של הגוף. ובלי לראות את כל הבדיקות שבוצעו עד היום, לא ניתן לתת לך תשובה. אנד'וקרינולוג שבודק את כל אלה יכול לתת לך תשובה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים