Cpeptid ואינסולין נמוכים אצל בן 4

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

28/06/2018 | 12:45 | מאת: לימור

אני סוכרתית חדשה בת 32, טרם ברור טייפ 1 או טייפ2. בבדיקה מקיפה אצל בני בן ה4 גלוקוז בדם 83. C peptid ואינסולין נמוכים מהנורמה. האם מדובר בסוכרת או התחלתה, מה עלי לעשות?

לא ברור לי למה בצעת בדיקות לילד שהוא בריא כעת. פני לאנדוקרינולוג ילדים

28/06/2018 | 14:21 | מאת: לימור

ביצעתי את הבדיקות משום שלפני חצי שנה הגלוקוז היה מעט גבוה 101. ולאחר שגיליתי שאני סוכרתי לפני חודש וחצי ביקשתי לחזור על הבדיקות שלו... הרופאה כבר ביצעה בדיקה מקיפה יותר... כולל cpeptid ואינסולין... שיצאו נמוכים. אתה יכול לשער מה יכולה להיות הבעיה

כששואלים צריכם לשאול שאלה מלאה ולא חצי מידע. למשל לא טרחת להודיע בשאלה ראשונה מה הבעיה ותשובתך לא הודעת איזבה סוג סוכרת יש לך 1)CPEPTIDE ואינסולין נמוכים יכולים להיות נמוכים גם בילד נורמלי ובריא בצום 2) אם יש לך סוכרת מטיפוס 1 (תלויה באינסולין) בדרך כלל אין תועלת בבדיקת בילדים אם לילד הזה תופיע סוכרת בגילך תבצעי לו בדיקות כל שנה? גם אם תמצאי משהו, אין מה לעשות את הממצאים כי אין דרך למנוע סוכרת זו ואין דרך לדחות את הופעתה 3) אם יש לך סוכרת מטיפוס 2 והילד שמן, יש לגרום לכך שלא תהיה לו השמנה. כמו כן פעילות גופנית חשוןבה מאד 4) אם מכל סיבה שהיא לילד נמצא באופן מקרי סוכר גבוה בצום, חוזרים על הבדיקה ואם היא חוזרת על ערכים מעט גבוהים מבצעים בדיקת המוגלובין A1C ואם הוא נורמלי אין בעיה 5) במצבים שבודקים יותר הסוכר הוא 110 לפחות 6) רופא ששולח לבדיקות חייב לתת לך הסבר למה הוא שלח ומה הסבר לתשובות שהוא קבל בבדיקות אלה

01/07/2018 | 11:33 | מאת: לימור

לא ציינתי איזה סוכרת לי כי כרגע עדיין לא ברור , אין סימן לנוגדנים, וסוג אחד של נוגדנים יצא בספק, נבדקו גם בדיקות למחלות צליאק ובלוטת התריס שיצאו אצלי תקינות. מצד שני אני לא עונה כל כך לקריטריונים של טייפ 2 אני רזה ואוכלת יחסית מעט ובריא. גם הילד לא סובל מהשמנה. תודה על תשובתך, הרגעת אותי שגם אצל ילד בריא cpeptid בצום יכול להיות נמוך. נפנה ליתר ביטחון ליעוץ אנדוקרינולוג כפי שהצעת בתשובתך הקודמת.

הבעיה בדרך כלל היא שמי ששולח לבדיקות צריך להסביר את התשובות שהוא שולח

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים