ילד בן שנתיים - קטן ולא גדל

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

24/06/2018 | 09:53 | מאת: מעין

הילד שלי בן שנתיים - אוכל היטב, אנרגטי ושמח. מבחינת גדילה, אני קצת חוששת. בשקילה היום אצל הרופאה שקל 10.4 ק"ג (עם בגדים, סנדלים וחיתול) - עלייה של כחצי קילו לעומת שקילה אחרונה לפני קרוב לשנה. גובה 86 ס"מ עם סנדלים. מבדיקת דם - אין חוסרים ולא צליאק. האם יש מקום לפנות לאנדוקרינולוגיה ילדים?

תשובות בגיל הודעתך 1) אוכל היטב-שקל 10.4 עם בגדים, סנדלים וחיתול. עליה של כחצי קילו לעומת שקילה לפני קרוב לשנה. תשובה: אני לא יודע מה זה זה אוכל היטב. אם עולה מעט יש לבדוק במדוייק את תכולת תזונתו על ידי כך שרושמים 3 ימים יומן תזונה מדוייק ופונים לדיאטנית כדי שתחשב האם מקבל את התזונה הנדרשת מבחינת קלוריות, אבות מזון ועוד בכמות המאפשרצ עליה במשקל וגדילה.. מצ"ב טופס יומן תזונה שיש למלא ולפנות איתו לדיאטנית. 2) גובה 86 סמ עם סנדלים תשובה- לא אומר לי דבר. חובה לבדוק יחף ולחשב קצב גדילה לעומת מדידה כשהוא יחף לפני 6-12 חודשים. ממדידות ושקילות לא מדוייקות לא תגיעו רחוק ואת רוצה כנראה יעזרו לך בדיוק ולא בערך 3) מבדיקות דם אין חוסרים ואין צליאק תשובה: אין צליאק הבנתי. אין חוסרים אני לא יודע מה זה כיוון שאינני יודע מה בדקו ואולי לפי דעתי לא בדקו הכל כדאי לפנות לאנדוקרינולוג ילדים כדי שימדדו וישקלו אותו בצורה מדוייקת לפי הנהלים המקובלים ויוכלו לחשב קצב גדילה. יראו את כל הבדיקות שבוצעו ויחליטו האם יש דברים נוספים שיש לבדוק

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים