עזרה בנושא מינון הורמון הגדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

20/06/2018 | 22:15 | מאת: מינון להורמון גדילה

שלום, בן 17 ,אני שוקל 55 קג וגובהי 1.66 מ . אני לוקח הורמון גדילה 3 cc ביום. הרופא אמר לי לעלות ל4 cc בגלל שאני לקראת סיום הגדילה. האם אין בכך סיכון?

מינון הורמון גדילה לא נקבע ב CC אלא במיליגרמים לכן לשאלתך אין מובן ואין תשובה.

21/06/2018 | 07:23 | מאת: מינון להורמון גדילה

סליחה ,הכוונה למילגרם.

ההמלצות למינון הורמון גדילה מופיעות בעלון לצרכן של כל תרופה המצורף לכל אריזת תרופה ההמלצות הן (בחישוב לקילוגרם משקל) 1) בחוסר בהורמון גדילה: עד 0.24 מיליגרם\קילוגרם לשבוע אולם יש המדגישים פחות מ 0.05 מגר לקילוגרם ליום 2) בקומה נמוכה ללא חוסר בהורמון גדילה עד 0.47 מיליגרם\קילוגרם \ לשבוע 3) לשם בטיחות במצבים בהם רשות התרופות והמזון מבקרת את מינון התרופה היא דורשת שרמת IGF-I לא תעלה על הגבול העליון של הנורמה. כלומר בניסיונות לבקרת יעילות תרופה מרשים לנו להעלות מינון בתנאי שרמת ה IGF לא תעלה מעל הגבול העליון של הנורמה. הנוהג המקובל הוא לבדוק לפחות פעמיים בשנה את רמת ה IGF לשם בקרה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים