שאלה לגבי בגרות מינית וגובה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/06/2018 | 15:12 | מאת: שני

שלום בתי בת 9 ו-4 חודשים. בשבועות האחרונים נראה שהתחילה להתפתח, היא גבהה החזה השתנה, וממש אתמול שמנו לב למה שנראה כמו 2 שערות באזור אינטימי. והשבוע שמעתי הערה שיש לה ריח של נערה מה שלא היה לפני שלושה שבועות. בכיתה הבנות ״שטוחות״ והיא כבר צריכה ללבוש גוזיות, היא כמובן לא רוצה להיות שונה. יש לי המון חששות: אייך תוכל להתמודד עם קבלת המחזור בגיל כך כך צעיר? וכמובן החשש שתשאר נמוכה, גובהה היום 1.40מ׳ גבהי 1.68 ואביה 1.81. בנוסף אציין שנולדה sga מה שמגביר את חששותי לגבי הגובה הסופי שלה. אודה מאד לעצתך בעניין זה.

בבנות הופעת שעור מיני ןהופעת ניצני חזה לאחר גיל 8 שנים היא נורמלית לחלוטין מחזור מופיע, בבנות לכל המוקדם כ 20חודש לאחר הסימן הראשון של גדילת החזה. אנדוקרינולוג ילדים מחשב את תחזית הגובה הסופי בעזרת צילום כף יד. בדרך כלל אם אין התבגרות מהירה מאד. מתחילת המחזור, בנות מוסיפות בממוצע כ 24 סמ לגובהן עד סוף הגדילה. האבחנה של SGA עדיין אינה אומרת דבר בלי לדעת את משך ההריון , את משקל הלידה ואת צורת גרף המשקל והגובה ב שנתיים הראשונות לחיים. אפשר לפנות לבדיקת אנדוקרינולוג ילדים עם צילום כף יד לגיל עצמות (עם CD של הצילום, לא עם התשובה הכתובה) ועם כל נתוני המשקל והגובה (במספרים מהלידה ועד היום כדי לדעת האם יש מקור לדאגה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים