קומה נמוכה של ילד בן שלוש

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

16/04/2018 | 19:15 | מאת: יעלי דביר

שלום פרופסור, אני מאוד לחוצה ואשמח לדעתך. בני בן ה-3 נמוך מאוד. נמצא על אחוזון 3. בגיל שנתיים היה על אחוזון 23% בגובה ועל אחוזון 4% במשקל. בשנה החולפת הוא ירד באופן דרסטי באחוזוני הגובה כאמור, בעוד שעל אחוזון המשקל הוא נשאר פחות או יותר אותו הדבר. העניין הוא שאני בגובה קצת פחות מההמוצע (אחוזון 36%) ובעלי הוא גבוה מאוד (אחוזון 92%). אני רואה את האחייניות של הבן שלי שקטנות ממנו ועוברות אותו בגובה למרות ששני ההורים שלהן נמוכים מאיתנו בהתאמה. (אני גבוהה משתי אחיותיי ובעלי גבוה משני בני זוגן). שלושה ילדים נוספים שנמצאים בגן של והם בגילו ובגובהו של הבן שלי, הם ילדים להורים מאוד נמוכים משני הצדדים שנמצאים גם הם על אחוזונים נמוכים ביותר. קבלת הוסת מהצד שלי היתה בגיל מאוחר יחסית (גיל 15) וגילוח אצל בעלי היה בגיל נורמלי. היקף הראש של בני גם קטן מאוד (אחוזון 2%) נובע מנטיה גנטית, גם אני עם היקף ראש קטן מאוד שירשתי מאבי וללא שום לקות קוגנטיבית או פיזית. עשינו גם צילום כף יד שהראה שהגודל תקין לבני גילו, שוב, למרות שכף היד שלו וכף הרגל שלו קטנים באופן משמעותי בהשוואה לחבריו לגן. בני ילד בוגר מאוד בהשוואה לבני גילו, חיוני, פעיל וללא בעיות רפואיות ניכרות. תזונה פחות או יותר דומה לילדים בגילו וללא רגישות לצליאק. מה יכולה להיות הסיבה לקומתו הנמוכה? אני רוצה לציין שהיינו בפגישה אחת אצל אנדוקרינולוגית אבל היא אמרה לנו למדוד אותו פעמיים ולחזור בעוד חצי שנה ולא הפנתה אותנו לבדיקת הורמון גדילה. אני מרגישה שמשהו לא תקין בהתפתחות של בני. מאוד אודה לך אם תוכל לתת כיוון כלשהו לסיבה לקומתו הנמוכה. אני מאוד מודאגת. תודה רבה לך!

בילד ההולך ויורד באחוזון הגובה יש לבצע בדיקות כדי לוודא האם יש סיבה בריאותית לכך

16/04/2018 | 21:50 | מאת: יעלי דביר

תודה על תגובתך. אשמח אם תוכל לציין אפילו בכלליות איזה סוג של בדיקות צריך לעשות? תודה רבה.

1) מבררים האם יש מחלה סמויה או בעיה סמויה- תפקיד רופא הילדים. 2) בדיקת הורמון גדילה

17/04/2018 | 00:18 | מאת: יעלי דביר

אני מודה לך מאוד על תשובתך.

17/04/2018 | 00:23 | מאת: יעלי דביר

האם גם רופא ילדים יכול להפנות אותנו לבדיקת הורמון גדילה, או רק אנדוקרינולוג יכול להפנות? שוב תודה.

צריך מספיק ידע כדי להחליט על בדיקה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים