בן 15 בעיות בגדילה ואחר מתן טסטוסטרון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

21/02/2018 | 10:46 | מאת: אסתי

ד"ר שלום, אני כותבת לך בהמשך לפני חצי שנה. הבן שלי בן 15 סובל מקשב וריכוז לוקח אטנט 30 מ"ג. אנחנו אחרי מתן של טסטוסטרון 3 סבבים. וכרגע גובה הילד עומד על 154 ולא זז. (לפני הזריקות היה 151 חצי שנה לפני) חוץ מזה שיש סימני התפתחות אבל לא בגובה. מה ניתן לעשות האם צריך לחדש את הזריקות ? הילד ממש מודאג הוא נמוך כל השכבה שלו וזה יוצר לו תסכול עמוק. תודה רבה אסתי

כבר עניתי על שאלה זו כאשר שאלת בהמשך לשאלה לפני 6 חודשים. 1) אם תזונתו גרועה, לא משנה הסיבה או ההצדקה, הדבר יכול לפגוע בגדילה ובהתבגרות. 2) השאלות שלך לא נותנות מידע מינימלי.למשל, כמה מיליגרם קבל בכל זריקה של טסטוסטרון. אין לי כל מידע איך נראה קו המשקל והגובה. לא בדקתי אותו בדיקה גופנית 3) בשלב כזה הזמן אינו לטובתכם. קודם כל יש להגיע לאבחנה מדוע אין התקדמות ואחר כך מציעים הצעות. עליכם לפנות לחוות דעת נוספת עם כל נתוני הגדילה המספריים:תאריך מדידה, משקל, גובה (לא גרף). להביא ליעוץ CD של צילום כף יד חדש (לא תשובה כתובה). להביא את כל הבדיקות שבצעו לו.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים