בעיית גדילה אצל ילדיי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

08/02/2018 | 09:17 | מאת: אמא

שלום. י ש לי תאומים בן ובת בני 15.4 מגיל 7 אני איתם במעקב גדילה . בשלב מסויים עשינו בדיקת הורמוני גדילה וככל הנראה לא הייתה בעיה הורמונלית מכוון שלא הייתה התערבות תרופתית. גיל העצמות כן היה נמוך. המשקל והגובה היה מתחת לעקומה. הרופא הפנה אותנו לתזונאית שלא שינתה כלום. הילדים אוכלים יפה והרבה אך לא משמינים. (למזלי לא משמינים כי אחרת היו שמנים ונמוכים). כרגע הבן כן צומח יפה לגובה, אך עדיין נמוך יחסית. (1.65) צילום אחרון הראה שגיל העצמות נמוך בשנתיים. הבת די נתקעה עם הצמיחה לגובה.1.53 . קיבלה מחזור ראשון בגיל 14צמיחת השדיים קטנה . גיל העצמות פחות בשנתיים. בביקור האחרון דרשתי בדיקה של הורמוני גדילה. מחכה לתוצאה... לדעתו של הרופא ,אין בעיות הורמונליות , כי זה לא הראה קודם.. הוא טוען שהיא לא תגבהה עוד הרבה , בערך עוד 4 סמ. האם זה נכון לגביי שבנות צומחות עד שנה וחצי מקבלת המחזור. לגביי המקרה שלה? איך יתכן שאני נמצאת מגיל 7 במעקב. עושה הכל כדי לעזור לצמיחתם של ילדיי.מבקשת מענה , ולא מקבלת? אולי אפשר לבדוק סיבות אחרות.? איך הרופא לא בודק? האם צריך לבדוק אם ישנן סיבות אחרות המעכבות? מה הן המלצותך? האם זה אבוד בשלב הזה? תודה

זה שלב מאוחר מאד ליעוץ ואם נתונים שאינם אומרים דבר ואינם שימושיים. בקשר לבן: "המשקל והגובה היה מתחת לעקומה" - לא ידוע מאיזה גיל, לא ידוע כמה מתחת לעקומה. לא ידועה צורת גרף המשקל והגובה. "גיל העצמות היה נמוך"- זה לא מידע מדוייק. "כרגע הבן כן צומח יפה לגובה" זה לא מידע. מידע זה קצב גדילה ס"מ לשנה. אם הבן גדל כעת מהר, לא מתאים לחוסר בהורמון גדילה. בקשר לבת: 1) לגודל השדיים אין כל קשר לגדילה. 2) מחזור ראשון לפני 16 חודש. לאחר קבלת מחזור בדרך כלל בנות נמוכות מוסיפות 4-6 ס"מ. חלק מזה היא כבר עברה. פרק הזמן של הצמיחה לאחר המחזור הראשון שונה מבת אחת לשנייה, אבל הסך הכל דומה. 3) גיל עצמות צעיר בשנתיים. קצת קשה לי להאמין לאיחור כזה. כל אנדוקרינולוג ילדים קורא את גיל העצמות בעצמו 4) לאחר גיל עצמות 14, בבנות, יעילות הטיפול בהורמון גדילה קטנה. בלי נתונים מדוייקים של העליה במשקל ובגובה מהלידה עד היום, בלי בדיקת הילדים ובלי לראות את הבדיקות שבוצעו בעבר. לא ניתן לתת חוות דעת על הילדים. בקשר לשאלותייך: "איך יתכן שאני נמצאת מגיל 7 במעקב. עושה הכל כדי לעזור לצמיחתם של ילדיי.מבקשת מענה , ולא מקבלת? אולי אפשר לבדוק סיבות אחרות.? איך הרופא לא בודק? " נראה לך שאני יכול לענות על שאלות אלה במיוחד כאשר אין לי מידע שלם על הילדים? בקשר לשאלותייך: "האם צריך לבדוק אם ישנן סיבות אחרות המעכבות? מה הן המלצותך? האם זה אבוד בשלב הזה?" פני עם שני הילדים לחוות דעת נוספת של אנדוקרינולוג ילדים יחד עם בדיקות העבר ונתוני הגדילה מהלידה והלאה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים