קומה נמוכה ילד בן 15

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

06/11/2017 | 18:01 | מאת: אביגיל

בן 15, במעקב אנדוקרינולוג לאורך כל השנים עקב קומה נמוכה היום גובהו 1.54 גיל עצמות בפעם האחרונה שנבדק (לפני כ- 8 חודשים), צעיר בכשנה מגילו הכרונולוגי בדיקות הורמונליות תקינות ומתאימות לגיל צעיר יותר מגילו הכרונולוגי סימני התפתחות מאוד קלים (אין עדיין שערות בבית השחי, רק ערווה, נראה עדיין לגמרי כמו ילד) גם אני וגם אבא שלו התפתחנו מאוחר לדברי האנדוקרינולוג קצב גדילתו מתאים להתפתחות, ואין מקום להתערבות תרופתית מבחינה פסיכולוגית לילד מאוד לא קל, אבל הוא מקבל את זה שככה הגוף שלו, מתוך האמונה שמתישהו הוא ידביק את הפער. אני מאוד מאוד מודאגת שלא נפספס את הרכבת. מה דעתך? האם המצב שלו הוא סביר? האם כדאי לשקול טיפול תרופתי? ואם כן - איזה? תודה!

מה שאת מוסרת אינם נתונים שאפשר להסיק מהם מסקנות. גיל עצמות לפני 8 חודשים אינו אומר דבר על גיל העצמות היום. גיל העצמות אומר לנו כמה גדילה עוד נותרה ונתון זה אין לנו. "בדיקות הורמונליות תקינות ומתאימות לגיל צעיר יותר...." זה לא אומר דבר. לאילו הורמונים הכוונה? "סימני התפתחות מאד קלים (אין עדיין שערות בבית שחי רק בערווה" סימני התבגרות הם גדילת האשכים שלאמא אין יכולת להעריך. שעור אינו מדד של התבגרות מקורו לא ממערכת ההורמונים של אברי המין אלא מיותרת הכיליה. כך שהערכתך שגויה. הדרך היחידה להחליט היא לפנות לחוות דעת נוספת של אנדוקרינולוג ילדים שיבדוק את הנער (עם צילום כף יד חדש ) ויראה את כל הבדיקות שלו.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים