בלוטת תריס מוגדלת - נערה בת 15

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

06/10/2017 | 10:26 | מאת: יעל

שלום, הבת שלי בת 15 וחצי. בשבוע שעבר שמנו לב שיש לה נפיחות בצוואר באזור בלוטת התריס. מיהרנו לרופא ילדים וכבר עשינו בדיקות דם ואולטראסאונד. מרבית בדיקות הדם יצאו תקינות. (בבדיקת אימונולוגיה immunoglobulin A 59.7) בבדיקת האולטראסאונד בהחלט ראו בלוטה מוגדלת ברוחב 7 מ"מ, מרקם לוקה באי סדירות דיפוזית קשה, ללא קשר מגדר. וסקולריות התאירואיד מוגדרת משמעותית. סביב הקוטב התחתון מודגם אשכול של מבנים היפואקוגנים עד 11/6 מ"מ בקוטר מקסימלי. חייבת לציין שבבדיקות הדם תפקוד ה TSH תקין 1.34 אני לא מצליחה לקבוע תור דחוף לאנדוקרינולוג ילדים. בנתיים התור פרטי הכי דחוף לעוד חצי שנה. אשמח לדעת מה מידת הדחיפות של זה. מה עליי לעשות? מה זה לדעתך? בתודה אמא מודאגת

הסיבה השכיחה ביותר להגדלת בלוטת התריס בגיל 15.5 היא דלקת של בלוטת התריס- מחלת השימוטו. במצב זה הבדיקה החשובה ביותרפרט ל TSH ו FT4 היא בדיקת דם ל: (anti thyroid peroxidase (anti TTG בדיקות אלה הרבה יותר חשובות מהאולטראסאונד. במחלה זו יש איזורים לא סדירים של כלי דם ואיזורים יותר אקוגנים ופחות אקוגנים (יותר לבנים ופחות לבנים). לאחר השלמת בדיקת הדם החסרה אנחנו משלימים בדיקות נוספות. לידיעתכם- חוסר בברזל פוגע בתפקוד הבלוטה במיוחד במצב זה וחובה לבדוק זאת לא מאמין שהתור הפרטי או הציבורי הוא רק בעוד 6חודשים. לא חפשת במקומות הנכונים. גם לחפש בחול המועד זה זמן לא סביר. באיזור שלי הנהגתי לפני שנים רבות שאם רופא הילדים\משפחה מבקש, התור הוא תוך זמן קצר ביותר (גם במערכת הציבורית). חג שמח.

07/10/2017 | 09:33 | מאת: יעל

תודה על תגובתך. האם רופא ילדים רשאי לתת לי את הבדיקה הזו? חשוב לי להגיע עם כל הבדיקות לאנדוקרינולוג ילדים. בדיקת הברזל של הבת שלי הייתה אנמיה קלה מאוד. המוגלובין 11.5, בילירובין טוטל - 1.5, בילירובין נוסף - 1.3 במידה ואכן יש לה את מחלת השימוטו, האם זה מחלה שיש לה תרופה? מחלה שניתן לטפל בה תוך זמן קצר? תוך כמה זמן חשוב להגיע עם הילדה לרופא? אנחנו מנסים למצוא אנדוקרינולוג ילדים באופן פרטי שנוכל להגיע אליו בהקדם. תודה וחג שמח

תשובות בגוף המכתב 1)האם רופא ילדים רשאי לתת לי את הבדיקה הזו? תשובה: בהחלט כן 2) בדיקת הברזל של הבת שלי הייתה אנמיה קלה מאוד. המוגלובין 11.5, בילירובין טוטל - 1.5, בילירובין נוסף - 1.3 תשובה: התשובה שלך לא לעניין. את התשובות ששלחת אני לא צריך. אני צריך תשובה של ברזל= IRON 3) לא תקבלו הסבר על מחלה שלא הוכיחו אותה- לא הגיוני. זה לא מצב חרום שצריך פגישה מידית אחרי סוכות תחפשו אנדוקריניולוג ילדים. בינתיים לבצע את הבדיקות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים