שינוי בהתפתחות ילד ואיבר המין

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/09/2017 | 14:09 | מאת: גלעד

שלום. הבן שלנו בן 9.5. נולד משקל 3.72 הריון ולידה תקינים. שני ההורים בריאים יחסית. עד גיל 3 היה באחוזון 50 במשקל ( 80 בגובה ) ומאז החל לשבור עקומות והגיע למצב שבגיל 8 כבר היה רזה מאוד עם BMI=12.8 אחוזון בערך 10 במשקל, 70 בגובה ומשקל ביחס לגובה כ 3 אחוז. זאת למרות שאנחנו אוכלים בבית אוכל עשיר מגוון ובריא ולא מונעים כלום. הוא לא משלשל ואין כאבי בטן אבל הוא לא אוכל הרבה ( אוהב בעיקר ירקות וביצים ). לא נבדק על ידי אנדוקרינולוג אלא רק רופאת הילדים. בדיקות דם לפני שנה וחצי תקינות לחלוטין. ספירה, כימיה, שתן, B12 , פריטין תקינים בוצעו שתי בדיקות אנדוקריניות על ידי הרופאה. TSH תקין אמצע הנורמה. לגבי IGF1 היה לפני 6 שנים כ 20 אחוז מתחת לנורמה אבל בבדיקות הבאות לפני 4 שנים כבר בחלק התחתון של הנורמה ובבדיקה לפני שנה וחצי באמצע הנורמה. רופאת הילדים אמרה שנראה לה בסדר והוא רק רזה וככה הוא. כיום בגיל 9.5 הוא שוקל 27 קילו על גובה 1.40 מטר. רצינו לשאול הוא בכיתה ד'. שמנו לב שהפין שלו נשאר בגודל ואורך די דומה למה שהיה לפני כמה שנים אפילו בכיתה א' ואנחנו לא רואים שהוא התפתח. קראנו שבגיל כמעט 10 גודל הפין צריך להיות כבר כ 7.5 סמ עם קו תחתון 6.5 ואמור להתעבות ולהערכתנו גודל הפין שלו מתוח עומד על גג כ 5 סמ והוא דק דומה לגיל הגן. זה מטריד אותנו. האם זה דורש בירור ? אולי יש קשר בין בעית המשקל שלא הובהרה להתפתחות הפין? אולי משהו הורמונלי שלא נבדק? תודה רבה

1) משקלו נמוך לגובהו: א) יש לפנות לדיאטנית עם רישום תזונה של 3 ימים כדי לוודא האם יש חוסרים בתזונתו כגון קלוריות, חלבון, יסודות קורט, ויטמינים ב) כדאי שאנדוקרינולוג ילדים יבדוק אותו. הבראתי ילדים רבים מחשש לאבר מין קצר על ידי שמדדתי אותם. אין להורים ולרוב רופאי הילדים כל הכשרה או כל ידע לגבי מדידה נכונה של אבר המין

17/09/2017 | 16:27 | מאת: גלעד

תודה רבה! אנחנו מראשל"צ ונשמח להגיע אליך בנושא זה באופן פרטי.. 1. האם יש בדיקות דם שתרצה שנבצע , אפשר אפילו השבוע, לפני שמגיעים אליך? ( הוא ביצע בדיקות לפני שנה וחצי ספירה, כימיה TSH, ו IGF1 ) 2. אם הפין לא התפתח מספיק האם עוד אפשר להציל את זה ולהשפיע כך שתהיה לו בהמשך התפתחות למצב נורמלי? תודה רבה

העיקרון בחיים וגם ברפואה, מציעים תיקון רק כאשר בודקים מה התקלה 1) חייבים להביא תשובת דיאטנית על יומן האכילה 2) חייבים לביא נתוני משקל ובובה בצורה: תאריך מדידה, משקל, גובה לא גרף!! נתונים מטיפת חלב ועד היום 3) בדיקת דם עדכנית של: IGF-I LH FSH TESTOSTERONE IRON CRP לקביעת פגישה 039641511

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים