ערכי בדיקות דם אצל בת שנתיים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

08/08/2017 | 12:12 | מאת: מעיין

שלום עשינו בדיקת דם והתוצאות: Tsh: 2.5 T4 free 17.2 T3 free 6 האם ערכים אלה תקינים? נראה שהT4 גבוה מדי?

אני מבין שהחלטתם לפי הערכים בבורסה. כדי לשאול שאלה באופן מושכל ולקבל תשובה ענינית מלאה צריך לכתוב לבתנו בת השנתיים בדקו את בלוטת התריס בגלל............. היא בריאה או יש לה סימנים...... פעולת בלוטת התריס מווסתת על ידי מנגנון של היזון חוזר - ראו ציור מצורף בלוטת התריס מפרישה TSH= Thyroid Stimulating Hormone בעברית- הורמון מגרה בלוטת התריס.ההורמון המגרה מעלה את יצור הורמון בלוטת התריס והפרשתו לדם. הורמון בלוטת התריס העיקרי בדם הוא FT4 =4 כי 4 מולקולות של יוד קשורות אליו. F כי מודדים את ההורמון החופשי (FREE) בדם (שאינו קשור לחלבון. T=THYROXINE הורמון בלוטת התריס הנקרא תירוקסין.כאשר נוצר מספיק הורמון התירוקסין, רמת ה TSH נשארת בנורמה. כאשר נוצר יותר מידי תירוקסין, רמת ה TSH יורדת מתחת הנורמה . כאשר לא נוצר מספיק תירוקסין, בגלל כשל הבלוטה ביצור ה TSH עולה מאד אפילו לערכים של 50-100. FT3 הוא הורמון הבלוטה שקשורות אליו רק 3 מולקולות של יוד.בדם רמתו נמוכה מאד וחשיבותו גדולה בתוך התאים. אך אין ביכולתנו למדוד את הפעילות בתוך התאים. תת פעילות של בלוטת התריס: כאשר מעריכים מצב של תת פעילות של בלוטת התריס, מצב בו הבלוטה אינה מפרישה מספיק תירוקסין, FT4 יהיה נמוך מהנורמה בצורה בולטת ו TSH יהיה גבוה מהנורמה בצורה בולטת. במצב זה מדידת FT3 יכולה לתת תשובה נורמלית, גבוהה או נמוכה ועל כן אין בה תועלת. בתת פעילות נותנים את ההורמון בכדור או בטיפות. יותרת המוח מזהה שיש מספיק הורמון תירוקסין בדם . על כן אין היא מיצרת הרבה TSH ורמתו יורדת לנורמה. פעילות יתר של בלוטת התריס: הבלוטה מיצרת הרבה תירוקסין. FT4 עולה מאוד בדרך כלל ערכים מעל 24 . בלוטת יותרת המוח מזהה רמה גבוהה של הורמון בלוטת התריס בדם ולכן היא מפחיתה את יצור ה TSH בדם ורמות מינימליות למשל פחות מ 0.5. בשלב ראשון, נותנים אז תרופה שמדכאת את יצור הורמון בלוטת התריס ה FT4 וכאשר היצור יורד לנורמה, רמות TSH יורדות לנורמה. בפעילות יתר של בלוטת התריס FT3 עוזר באבחנה ובטיפול בילדה שלכם היחס בין ה TSH ל FT4 נראה תקין. אבל התשובה אינה מלאה כי אין לי שום מושג למה לקחו את הבדיקות ומה היו הסימנים שהצדיקו את הבדיקות.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים