קשריות

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

14/02/2015 | 16:03 | מאת: א

באולטרסאונד צוואר נמצאו הממצאים הבאים: בלוטת התריס בגודל שמור, מרקמה היפואקוגני, הווסקולריות רגילה התמונה מתאימה למחלה דלקתית כרונית כגון השימוטו. אונה ימנית קשרית סולידית היפואקוגנית בקוטר5.5 מ"מ ובסמוך קשרית דומה בקוטר 4.5 מ"מ נא לשקול השלמת ברור FNA. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר לא הודגמו בלוטות פאראתירואיד מוגדלות בצוואר בלוטות הרוק התת ליסתיות והפרוטיס ללא ממצא לאחר שיחה עם רופ אנדוקרינולוג דעתו היתה שאין צורך ב-FNA מאחר והממצאים הללו היו כבר לפני שנה והם ללא שינוי וכן לדבריו גודל כזה לא אבחנתי האומנם אין צורך להתעקש על FNA? תודה על תשובתכם

שלום רב, השאלה לא קשורה לפורום של גידולים נוירואנדוקרינים, בכ"ז, הרופא האנדוקרינולוג שלך צודק, בגודל כזה, ללא רקע של קרינה לצוואר בעבר וללא שינוי מקודם - אין צורך בניקור, אלא רק במעקב. בברכה, ד"ר סימונה גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים