שאלה

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

11/07/2013 | 19:29 | מאת: אתי

שלום, לבעלי נערכו 2 ביופסיות לאחר גילוי גידול על זנב הלבלב עם גרורות מועטות בכבד. הביופסיה ראשונה תחת סי טי הייתה תקינה. הוא הופנה ל eus ופה גילו גידול נוירואינדוקריני בזנב הלבלב בכבד ובשתי בלוטות. נערכו לו2 בדיקות נוספות: כרומוגנין איי = תקין- 68 ואיסוף שתן תקין. אין לו שום סמפטומים. עקב רגישות לקטוז נערך אולטרסאונד וכך עלו על העניין. מרגיש מצויין, לא רזה, כ בדיקות הדם תקינות, גסטרו תקין. לא מבינים מה קור.

לאתי שלום, לפי ההודעה שלך, לבעלך אובחן גידול נוירואנדוקריני של הלבלב, גרורתי לכבד ולבלוטות לימפה. חשוב לראות את התוצאה של הביופסיה דרך ה-EUS כולל צביעה ל-KI67%, פריצה לכלי דם ואחרים. לפי זה מחליטים על המשך טיפול: מעקב, טיפול תרופתי, כד'. ממליצה להשלים בדיקת מיפוי לקולטנים לסומטוסטטין ע"ש GALLIUM68-DOTATATE-PET-CT. אשמח לראות את בעלך להמשך יעוץ. בברכה, ד"ר גלסברג

16/07/2013 | 07:21 | מאת: אתי

תודה על התשובה דר. רצינו לדעת איך מגעעים אלייך באופן פרטי. ואנו תוהים איך כל בדירקות הדם כולל איסוף השתן והסמן כרומוגניין תקינים?

ערב טוב, לא תמיד כל מה שגידול נוירואנדוקריני מסנטז מופרש לזרם הדם, ולכן הרבה פעמים אנחנו רואים צביעה חיובית לכרומוגרנין בתאיי גידול בביופסיה, אך עם רמת כרומוגרנין תקינה בדם. ניתן לקבוע פגישה איתי במרפאתי ברמת אביב, רחוב טאגור 30, טלפון -03-6424556 בברכה, בהצלחה ד"ר גלסברג

19/07/2013 | 18:09 | מאת: אתי

דר גרוזינסקי שלום, התקשרתי למרפאה שהפנית אותי אליה. התור המהיר ביותר הוא לחודש אוקטובר. כמובן שזה לא רלוונטי לגבינו. אין דרך לפגוש אותך באופן פרטי, לא דרך קופת חולים? אודה לתשובתך.

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים