שאלה על חשד לאקרומגליה

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

08/07/2012 | 15:33 | מאת: מ.ד.

בת 50 מטופלת בeuthyrox בגלל השימוטו, נפיחות ידיים ורגליים, בבדיקות: היפרקלצמיה, אדנומה בפאראתירואיד, גידולי עור קטנטנים בצאוור ובפנים (חלקם בצבע העור וחלקם מעט כהים יותר, בקושי רואים אבל מורגש במישוש). רופא אנדו' העלה חשד לאקרומגליה ושלח למגוון בדיקות כולל igf ו כרומוגרנין.על מה מדובר? לא ממש הוסבר לי.תודה!

שלום רב, בעיקרון האנדוקרינולוג שלך רוצא לשלול מחלה מאוד נדירה בשם אקרומגליה - אשר מתאפיינת בעליה בהפרשת הורמון גדילה והורמון נוסף IGF1, אצל בן אדם מבוגר, וכתוצאה הופעת שינויים באיברים שונים בגוף. הבעיה היא נדירה. ממליצה המשך מעקב של אנדוקרינולוג המטפל. בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים