CHROMOGRANIN A

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

02/07/2012 | 23:15 | מאת: ענת

שלום, בת 64 עברתי ניתוח להסרת אונה ימנית בריאה עקב קרצינואיד. נמצאת במעקב . בבדיקת דם ל- CHROMOGRANIN A התוצאה היא 311 (כשטווח הוא בין 19.4 - 98.1 ng\ml) שלחתי את הבדיקה בפקס לרופאה ועדיין אין לי תשובה. האם יש חשש לדאגה?? על מה זה מעיד?? לציין שלוקחת כדורים נגד צרבת.. אשמח לתשובה מהירה.

שלום רב, הסיבה השכיחה ביותר לעליה ברמת כרומוגרנין A היא נטילת תרופות לצרבת. יש צורך להפסיק אותם 3 שבועות לפני הבדיקה אם מדובר ב-PPI כמו לוסק, אומפרדקס, לנטון כד', וכ-5 ימים לפני, אם מדובר בתרופות מסוג גסטרו או אחרות. כמו כן, הבדיקה צריכה להיות בצום. ממליצה לחזור על הבדיקה בתנאים אופטימלים. בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים