קרצינואיד ברקטום

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

05/05/2012 | 01:24 | מאת: יעל

שלום רב, אני בת 53,בקולונסקופיה התגלה בליטה 2-3 מ"מ במרחק 5 ס"מ מפי הטבעת שנכרת עם הביופטר,תשובה היסטולוגית:קרצינואיד דרגה 1,ki67-1%,כרומגרנין שלילי. נשלחתי לpet-ct עם dotatoc ga-68 שהתגלה קליטה פתלוגית של ga-68 בעוצמה גבוהה בהסננה אינטרא מדולרית בעצם הכסל הימנית המציג רצפטורים לסמוטוסטטין,ללא עדות לתהליך הרסני,נחוץ mri, אני רוצה לציין שאין לי תסמינים,מרגישה טוב,לפעמים גלי חום קלים ביותר. לפני שנה בתוצאות של צפיפות עצם בצוואר הירך הימני(יותר מהשמאלי)מוגדר כאוסטאופניה קשה, אני עושה בדיקות אולטרסאונד רקטאלי,בדיקת דם לכרומגרנין וכמובן mir רציתי לדעת,מה מצבי,האם ניתן בטיפול להחלים? בברכה בתודה מראש

שלום רב, את צריכה להשלים את הבדיקות כולל סונר רקטלי אנדוסקופי, בדיקת דם לרמת CHROMOGRANIN A ו-NEURON SPECIFIC ENOLASE, איסוף שתן 24 שעות ל-5-HIAA ובדיקת ה-MRI מכוונת לאיזור שקולט ב-PET-CT. לפי התוצאות ניתן להחליט מה הפרוגנוזה. יש גם אפשרות של החלמה, שוב תלוי בממצאים. ממליצה לך להיות במעקב של מומחה לנושא של גידולים נוירואנדוקרינים, בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים