שאלות חשובות- קרצינואיד בתימוס

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

25/04/2012 | 21:15 | מאת: רונן

שלום ד"ר גרוזינסקי, ברצוני לשאול אותך מס' שאלות: כיצד ניתן לאבחן גידול קרצינואיד בבלוטת התימוס??? האם גידול זה יכול להפריש הורמונים כגון קורטיזול (תסמונת קושינג)??? האם יכול להופיע כחלק מתסמונת גנטית??? תודה רבה ואשמח לקבל תגובה בהקדם!!! כל טוב וחג עצמאות שמח!!!

שלום רב, קרצינואיד של הטימוס הוא גידול נדיר ביותר, אשר מתגלה בד"כ בעקבות תסמונת של הפרשה הורמונלית אקטופית, כמו לדוגמה של ACTH.האבחנה היא ע"י בדיקות דם או שתן - תלוי בחשד הקליני, וע"י הדמיה וביופסיה. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים