חשד לגידול NET בלבלב-המשך

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

04/04/2012 | 22:45 | מאת: אמיר

שלום שוב ד"ר, היום ביצעתי בדיקת גסטרוסקופיה שיצאה תקינה פרט לממצא של דלקת בוושט (אספוגיטיס) בדרגה 1. התחלתי היום טיפול ב- PPI. כמו כן, יש לציין כי רמת העמילאז בדמי מוגברת באופן כרוני!!! רמת הליפאז תקינה. בנוסף כרומוגרנין מעט גבוה, PTH גבוה (ויטמין D תקין- 21)ו- DHEA-S גבוה. האם יש קשר בין דלקת הוושט לבין גידול בלבלב המפריש גסטרין- גסטרינומה??? האם רמת עמילאז מוגברת יכולה להיות קשורה לגידול בלבלב??? כיצד עליי להשלים בירור? תודה ואשמח לקבל תשובה בהקדם!!!

בוקר טוב, קודם כול, רמת ויטמין D 21 היא נמוכה...ולכן ה-PTH מעט מוגבר. דבר שני, רמת גסטרין גבוהה בד"כ בגסטרינומה. אין קשר עם רמת אמילז מעט מוגברת. לדעתי אין צורך בהמשך בירור. בברכה, וחג שמח, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים