הריון וגידול בכבד

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

06/12/2011 | 17:50 | מאת: אורלי

שלום, אחותי בת ה 32 הגיעה לבי"ח ,בהריון ראשון ,שבוע 36 ,עם כאבים חזקים בבטן והקאות.במשך ההריון היא הרגישה בעייפות אך קישרנו זאת להריון. רק בשבוע 33 החלה להרגיש כאבים ומעט הקיאה. באותו יום שהגיעה לביה"ח החליטו לעשות לה א"ס ומצאו ממצא בכבד והחליטו לילד אותה באופן דחוף בניתוח קיסרי. לאחר הלידה מצאו ב CT גידול בכבד ולקחו ביופסיה. תוצאות ראשוניות של הבדיקה הראו כי מדובר בגידול מסוג NET, כנראה שהתחיל בלבלב . תוצאות מלאות של הביופסיה טרם הגיעו, עדין לא ידוע לנו אם הגידול אגרסיבי ומה סוג הטיפול הדרוש. מיותר לציין את ההלם והכאב והמתח בו אחותי ואנו שרויים עכשיו, במיוחד בגלל המצב המורכב של לידה, תינוק וסרטן. בינתיים אחותי עוברת כל מיני בדיקות דם מיוחדות ותעבור אנדוסקופיה וקלונוסקופיה. בעצם, רציתי לשמוע מה התהליך כאשר מגלים סרטן מסוג זה ואיזה טיפול מתאים לו. האם יש כל מיני גידולים מסוג NET ומה סיכויי ההחלמה במקרה כזה.אשמח לשמוע מנסיונך ולקבל עצות לשאלות מול הרופאים

לאורלי שלום רב, אני מבינה את ההלם והדעגה ומקוה ומאמינה שהכול יסתדר לצד הטוב ביותר. בגדולים נוירואנדוקרינים (NET), ההחלטה לגבי טיפול היא נלקחת לפי מספר נתונים: - מיקום הגידול (האם ישנו גידול ראשוני בלבלב וגרורה/גרורות לכבד או מקומות אחרים) - תוצאה פתולוגית מהביופסיה לגבי קצב שיגשוגי של תאיי הגידול (צביעה ל-KI67), פריצה לכלי דם או לרקמה מסביב, נמק,כד'. - האם יש תלונות (שלשולים, הסמקה, גלי חום, כאבים בעצמות, ירידה במשקל) ורמת הסמנים בדם (כרומוגרנין A, neuron specific enolase) ובשתן (איסוף שתן 4 שעות ל-5-HIAA) - האם ישנה קליטה באתרי גידול בבדיקת הדמיה מסוג Gallium68-dotatoc-pet-ct. חשוב להשלים גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה. האם המקור ברור בלבלב? לפי הניתונים הנ"ל אפשר להחליט לגבי אופציה של ניתוח, טיפול באנאלוגים לסומטוסטטין, כמוטרפיה או טיפול ראדיואקטיזי...בשלב ראשון. ממליצה על טיפול ובירור במסגרת של יחידה לגידולים נוירואנדוקרינים. בברכה, בהצלחה ד"ר גרוזינסקי

06/12/2011 | 21:44 | מאת: אורלי

תודה על תשובתך המהירה. עולמה של אחותי חרב עליה מהרגע שקיבלה את הבשורה הרעה, יש לה תינוק קטן לטפל בו והיא אמורה לעבור כ"כ הרבה בדיקות . היום הודיעו לה כי טיפול רדיואקטיבי אינו מתאים לגידול שנמצא אצלה והיא תצטרך טיפול כימו'. הרואפה האונקולוגית דיברה עם אחותי על כך אך לא נתנה תמונה ברורה לגבי אופן הטיפול, סיכויי החלמה וכו'. עדיין אנו נמצאים באי ודאות כי לא התקבלו תוצאות סופיות של ביופסיה (עברו כבר 10 ימים, זה לוקח כ"כ הרבה זמן?)לא ידוע מהיכן התחיל הגידול אך ידוע לפי CT כי אין גרורות באיברים אחרים(חוץ מהכבד). יש חשד כי זה התחיל מהלבלב אך גם לא ברור עדין. אני רוצה לקוות שהרופאים לא מסתירים מאתנו דברים ואומרים לנו הכל. אשמח לשמוע, מנסיונך, האם אנשים מחלימים מסרטן בכבד כי לי ידוע שקשה "לצאת" מסרטן זה. תודה.

06/12/2011 | 21:49 | מאת: אורלי

כי אחותי אינה סובלת מגלי חום, הסמקה וכו'. יש לה כאבי גב ולפני הלידה היו לה כאבי בטן חזקים, עייפות, הקאות ושלשולים. היום אין שלשולים והקאות, הם פסקו לאחר הלידה, אך כאבי הגב נותרו. היא גם ילדה בניתוח קיסרי כך שבטח גם לזה יש השלכות.

15/11/2013 | 00:32 | מאת: אנונימית

חמדתי עכשיו כתבתי מה שאני חושבת לגבי הרופאים אז דחילק אצלי ממש הסיפור דומה רק יותר חמור ...היה.. תיפנו לרב פירר הרופאה שלי היא אחת הטובות בתחום עינת שמואלי תל השומר. ועוד פעם אני אומר יש רק אחד שמחליט ואין מילבדו.ודרך אגב לי לא נתנו הרבה תיקווה ואני עוד פעם אגיד נקיהה... יש לי את כל הידע לגבי הרופאים הטובים ביותר ואיך להיתנהג בזמן המחלה בהצלחה.מוהנה לעזור בכל דבר

15/11/2013 | 00:39 | מאת: אנונימית

גם לי לא היו תופעות לוואי בכלל לאורך כל הדרך אפילו כשעברתי טיפול כימו תהיו חזקים

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים