קרצינומה בלוטת טריס

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

08/10/2011 | 21:56 | מאת: טניה

שלום רב אחותי ברוסיה עברה ניתוח בעקבות גילוי גידול לא מובחן באזור בלוטת טריס. לאחר הניתוח לפי תוצאות גיסטולוגיות מסקנת הועדה היתה קרצינומה מדולארית של בלוטת התריס בצד ימין וגרורות בצמתי לימפה. בדיקת CT ללא עלות חומר ניגוד לא גילתה צמתי לימפה בעיתיים אחרים. ברוסיה ,טוענים שלא יכולים להמשיך בחיפוש אחרי גרורות אחרות בצמתי לימפה ונותנים 60% סיכוי שמחלה לא תתפשט. האם בארץ ישנה אפשרות לבדיקות וטיפולים נוספים שיכולים להבטיח 100% התרפאות? תודה רבה מראש טניה

טניה שלום, יש מספר בדיקות שחשוב לבצע: - בדיקת דם לרמת סמנים למחלה: קלציטונין, CEA, כרומוגרנין A - בדיקה היסטופתולוגית בעיקר צביעה למדד של שיגשוג התאיים של הגידול KI67%. לפי רמת הסמנים אפשר לעשות הערכה אם המחלה מוגבלת לאזור הצוואר או מפושטת.כמו כן, קרצינומה מדולארית היא יותר אגרסיבית ולכן ניתן להשלים בדיקת FDG-PET-CT. בת כמה אחותך? מקובל לבצע גם בדיקה גנטית למוטציה בגן ל-RET-PROTOONCOGENE שאחראית על מחלה משפחתית. בקרצינומה מדולארית של בלוטת התריס הטיפול המומלץ גם במקרה של מחלה עם פיזור לצוואר הוא ניתוח של כריתת בלוטת התריס ודיסקציה של בלוטות בצוור. ממליצה להתיעץ, עם כול הנתונים, עם מומחה בנושא בארץ. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים