מעקב לאחר ניתוח להסרת קרצינואיד מהריאה

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

20/04/2011 | 20:57 | מאת: זהר

לפני 5 שנים (בגיל 47 )עברתי ניתוח להוצאת אונה תחתונה של ריאה ימנית ,בעקבות גידול מסוג קרצינואיד ,לא היו גרורות . משך 4 שנים שלאחר הניתוח ,ביצעתי c.t חזה בכל שנה שהיה תקין ,איזה סוג של מעקב,אם בכלל,עלי להמשיך כעת? ,בתודה זהר

שלום רב, מומלץ מעקב שנתי עם בדיקות דם לרמת כרומוגרנין A ואיסוף שתן 24 שעות ל-5 HIAA. במקרה ש-CT חזה שנתי עם חתכים דקים היה תקין עד עכשיו, ניתן לבצע גם מעקב בעד שנה של צילום חזה ולחזור על CT כשנתיים לאחר הבדיקה האחרונה. מומלץ מעקב לפחות 10 שנים. חשוב לראות את הדוח הפתולוגי לגבי המאפיינים של הגידול ולבי הוצאת בלוטות לימפה מהילום של הריאה. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים