קרצינואיד ברקטום

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

20/03/2011 | 17:28 | מאת: שמואל

בבדיקת קולונוסקופיה נמצא קרצינואיד בקוטר 0.8 שבבדיקה פתלוגית נמצא שיש חדירה למוסקולריס מוקוזה. בבדיקה הפתלוגית: strong positive staining to tumor cell nests and ribbons for NSE Chromogranin-A and mpoderately strong positive staining for Synaptophysin.Ki-67 positive ~10% of tumor cell.CK-7,K-20,-X2 are negative הגסטרו הפנה אותנו לכירורג לביצוע ניתוח. הכירורג בקש בדיקת pet-ct בוצע פט סיטי עם גלוקוז מסומן שיצא "נקי" ורק לאחר הערת הרדיולוגית שחלק מהגידולים הנוירואנדוקרינים אינם קולטים FDG ביתר, התבקשתי גם לעשות פט עם סומטוסטטין.וגם בדיקת 5HIAA ובדיקת דם לכרומוגרנין. יש לציין שמיקום הקרצינואיד ברקטום כבר הגליד והכירורג טוען שחיבים לבצע את הבדיקות כי יתכן שכבר אין "שאריות" של הקרצינואיד ויתכן והניתוח מיותר האם אני חיב לבצע את הפט סיטי עם הסומטוסטטין ו"לחטוף" שוב רמת קרינה גבוהה תוך פרק זמן כ"כ קצר? האם יתכן שבאמת הקרצינואיד "יעלם" ומספיק מעקב כדי שאם הוא עדין שם הוא יצמח לכוון הרירית הפנימית ולא לכוון דופן המעי והבלוטות ואפשר יהיה לגלות אותו ברקטוסקופיות תכופות? איזה רופא יכול להיות "אחראי" על הבעיה: גסטרו?כירורג? נוירואנדוקרינולוג? אונקולוג? תודה

לשמואל שלום, תודה על פנייתך, יש שני דברים שגורמים לי להיות "לא שקטה" כעת: ה-KI67 של הגידול שהוא מוגבר~10%, והחדירה למוסקולריס מוקוזה. האם בזמן כריתת הקרצינואיד הרופא סימן את המקום (עם צבע)? הייתי משלימה את הדברים הבאים: - בדיקת לגילוי גידול נוירואנדוקריני אשיר בקולטנים לסומטוסטטין ע"ש GA8-DOTATOC-PET-CT - בדיקת EUS ENDOSCOPIC ULTRASOUND רקטלית - בדיקת דם בצום לרמת CHROMOGRANIN A, CEA , NEURON SPECIFIC ENOLASE ,בטא-HCG, (יש להפסיק טיפול בתרופות נגד צרבת, כמו לוסק, אומפרדקס, כד. כ-3 שבועות לפני בדיקת הדם) - איסוף שתן 24 שעות ל-5-HIAA ממליצה להיות במעקב של מרפאה לגידולים נוירואנדוקרינים (ניתן לקבוע תור במספר 03-9377182) בבילינסון, במסגרת של מרפאה אנדוקרינית. יש מרפאה דומה גם בהדסה. בברכה, בהצלחה, ד"ר גרוזינסקי

21/03/2011 | 21:22 | מאת: שמואל

תודה על תשובתך. אקבע תור למרפאה האנדוקרינית,כי לפי התרשמות מתשובתך היסודית זה המקום היודע לתת תשובה מרוכזת לנושא הגסטרולוגי,כירורגי,רדיולוגי,אנדוקרינולוגי ואונקולוגי. אבצע את כל הבדיקות שמלצת. הרופא הגסטרולוג סימן את המקום עם צבע, אך לכירורג שהיינו אצלו לא היה ברור אם הסימון הוא מעל או מתחת וכיון שהמקום הגליד הוא חושב שחבל לבצע ניתוח גדול כשיתכן שלא "יוציא" את המקום הנכון. האם הGA8-DOTATOC-PET-CT יגלה גם שאריות גידול של מילימטרים? תודה רבה רבה

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים