עזרה באבחנה

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

22/02/2011 | 21:39 | מאת: ש ל

ד"ר נכבדה שלום, אני בן 41 ולפני 4 חודשים לאחר מאמץ הדופק עלה ל- 180 והיו לי קשיי נשימה,גלי חום שעלו מלמטה למעלה. הגעתי לביה"ח נבדקתי ושוחררתי. מאז המקרה החלו תופעות של דופק מואץ במנוחה 160,ל.ד גבוה 60/95במנוחה. אך בימים האחרונים גם לחץ דם נמוך ביצעתי את כל הבירור הלבבי הנדרש אקו במאמץ,צינטור וירטואלי,הולטר ל.ד ולופ רקורדר. כל הבדיקות יצאו תקינות. במקביל לאור המצאות חלבון בשתן+ דם סמוי+ קריאטנין שעולה ויורד המכסימום 1.4. תוצאות בדיקות דם: אלדוסטרון- 2.7 רנין-0.06 DOPAMUNE-474.5 NOREPINEPHRINE-96.5 EPINEPHRINE-LOW שתן: vanillymandelic (vma(u-4.8 ALBUMINE/CRETININE RATIO-1.154734 TOTAL PROTEIN U 159.6 בC.T שבוצע ללא חומרי ניגוד ללא ממצאים, כמו כן CT עם חומרי ניגוד ללא ממצאים בבדיקת שתן לmetanephrine תוצאה 0.43 באיסוף שתן ל 24 ש בבדיקת שתן 5-HIAA תוצאה 3.7 אבקש לדעת מהי האבחנה למקרה זה? האם ישנן בדיקות נוספות שעלי לבצע. תחושתי הכללית מאוד לא טובה, בחילות סחרחורת, דפיקות לב ל.ד משתנה כאבי ראש וכאבי חזה. לחץ דם גבוה ולחץ דם נמוך (שינויים קיצוניים בלחץ הדם), אצבע "קופצת" לתשובתך אודה.

שלום רב, תוצאות הבדיקות ניראות תקינות, ממליצה על התיעצות של נפרולוג במסגרת של מרפאה ל-י.ל.ד. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים