עליה ברמות תירוגלובולין לאחר כריתה של בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

17/02/2011 | 23:04 | מאת: מאיה

שלום רב, ב-2003 עברתי כריתה מלאה של בלוטת התריס לאחר הימצאות של גידול מסוג קרצינומה פפילרית וכן כריתה של 7 בלוטות לימפה מאזור הצוואר וטיפול ביוד רדיואקטיבי ומאז הייתי במעקב. אני הייתי בת 20 כאשר עברתי את הניתוח וכיום אני בת 27. לפני חודש בתוצאות בדיקות הדם Thyroglobolin של 3.5.הרופאה המטפלת שלחה אותי לביצוע אולטרסאונד שבו לא נמצא שום שארית של הבלוטה וביקשה לחזור על בדיקות הדם שהיו כדלקמן: TT3 2.03 TSH 0.15 FT4 23.6 Thyroglobolin 2.52 antiTg <20 האם זה אומר שיש לי גרורות של בלוטת התריס באזורים אחרים בגוף? האם יש בכך סכנת חיים ממשית? מה הטיפול המקובל במקרה זה?

שלום רב, השאלה לא קשורה לפורום זה, אנא לפנות לפורום לאנדוקרינולוגיה, בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים