adrenocortical carcinoma

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

25/05/2010 | 08:35 | מאת: אביטל

ד"ר גרוזינסקי שלום. ברצוני להתייעץ איתך לגבי תשובה פתולוגית של בדיקת גידול שהוסר מגופו של בעלי. בעלי עבר כריתת אדרנל ימני כולל תרומבוס שחלקו גידולי שפלש ל ivc התרומבוס שהה בין הכבד לעליה הימנית של הלב. בתשובה הפתולוגית נכתב: Histological finding together with immunohistochemical stains support the diagnosis of adrenocortical tumor. The tumor shows focal diffuse pattern,fibrous septae, foci of necrosis, cytological atypia and more than 1 mitotic figure per high power field Ki67 high labeling index 60% These histological criteria classified this tumor as adrenocortical carcinoma. The state of the margins cannot be accurately established, thespecimen was recevied torn. Immunostains: Synaptophysin,NSE,Inhibin,Melan A,AE3: positive. Chromogranin: focally positive. בבי"ח התייעצו לגבי התשובה הפתלוגית וכרגע הוחלט שהוא אינו צריך לקבל כל טיפול המשך שכן בבירור של PET CT ומיפוי עצמות לא נמצאו כל גרורות. רציתי לשאול אותך לדעתך שכן גידולי אדרנל הם מאד נדירים ולהתרשמותי אין מספיק ידע בנושא. בעבר בבי"ח אחר הוצא לנו לאחר ניתוח הכריתה של האדרנל טיפול במיטוטן. תודה רבה מראש ומצטערת על אורך השאלה.

לאביטל, שלום, תודה על השאלה שלך, לפי הסיכום של הממצאים הפטולוגים, נירא שמדובר בגידול אגרסיבי, עם פעילות שיגשוגית גבוהה של התאים. ישנו חוסר התאמה בספרות בין עבודות שונות בנושא זה, אך בכ"ז הנטיה היום כן לתת טיפול משלים במיטוטן בחולים עם ACC לאחר כריתת הגידול. ישנן עבודות שמראות הארכת הסרדות ודחיית חזרה של הגידול בעזרת טיפול זה. במידה ואין סיבה שלא לקבל, הייתי ממליצה על טיפול במיטוטן ומעקב של רמות התרופה בדם. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

25/05/2010 | 22:48 | מאת: אביטל

תודה רבה על התשובה המהירה.

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים