זפק בבלוטת המגן

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

13/05/2008 | 10:46 | מאת: רינה פרי

שלום, אני בת 60 ולהלן תוצאת בדיקת US אבקש בתודה פירוש מפורט ( אני עובדת בי"ח לכן אבין פירושך). מידות הבלוטה בגדר התקין, מירקם הבלוטה רב קישרי קשר בולט במידות 9.5 מ"מ באונה הימנית בעל גבול לא חד בלתי סדיר ואסקולרי בשוליים. במירקם היפו-אקוגני מעורב מכיל הסתידויות עדינות באותה אונה גם הסתידויות גסות. נוכחות קישרי לימפה קטנים משני הצדדים בעלי ליבה שומנית זפק האם צריך לעשות עוד בדיקות? תודה רינה

לרינה שלום, הקשר שהודגם בסונר הוא היפואקוגני, בעל גבולות לא חדים, ואסקולרי ועם הסתיידויות. בד"כ ההמלצה היא על ניקור תחת סונר בקשרים מעל 1 ס"מ, אך לאור המאפיינים הנ"ל, כדאי להתיעץ עם אנדוקרינולוג לגבי ניקור FNA, גם לאחר אנמנזה מפורטת של מחלות בעבר, טיפול קרינתי לצוואר, בעיות טירואיד במשפחה, כד'. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים