קרצינומה מדולרית

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

02/09/2009 | 23:56 | מאת: איוב

שלום בפאתלוגיה גידול מסוג קרצינומה מדולרית,לאחר כריתת אונה אחת בבלוטת התריס. האם כשהגידול הוצא בשלמותו עם האונה שבה נתגלה הגידול עליי לעבור טיפולים אונקולוגיים או מה סוגי הטיפולים שאני צריך לקבל ומה את ממליצה לעשות. בתודה מראש איוב

שלום איוב, בעקרון, כאשר ישנה אבחנה של קרצינומה מדולארית של בלוטת התריס(MTC), מומלץ לעבור כריתה (או השלמת כריתה) של כל הבלוטה. במידה שעברת רק כריתה של אונה אחד, מומלץ להשלים עם כריתה של אונה השניה. בד"כ הטיפול הכמוטראפי או הקרינתי לא יעילים, ולאחר ניתוח עם כריתת כל הגידול, אין גם צורך בטיפול כזה. מה שחשוב מאוד לעשות זה בירור ומעקב מסודר במסגרת של מרפאה מומחית בנושא. ישנן שתי מרפאות בארץ לטיפול ומעקב של חולים עם גידולים נוירואנדוקרינים, בבילינסון(ניתן לקבוע פגישה בטלפון 03-9377182) או בהדסה. ממליצה לך מאוד להגיע למעקב לפני החלטה על המשך. חשוב כבר עכשיו לבצע בדיקות לסמנים למחלה (קלציטונין, CEA), ובירור של אפשרות של מחלה משפחתית. כמו כן, בהתאם לגילך, יכול להיות שתצתרך יעוץ גנטי. אשמח לעזור בהמשך, בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים