גידול בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

18/03/2009 | 15:33 | מאת: אורלי

לפני כשנה גילו אצלי זפק רב קשרי. 2 רופאים המליצו על ניתוח ו- 2 לא. היום אני במעקב.עשיתי ניקור, אשר בעקבותיו לא יכלו לומר בוודאות האם זה ממאיר או לא. עשיתי גם מיפוי אשר לא חידש דבר.עשיתי אולטראסאונד לפני חצי שנה ואעשה בקרוב עוד אחד. בדיקות דם מאתמול- ויטמין D- 36.5, TSH- 4.99 (חודש שעבר: 6.32), טירוגלובין 61.70, אנטי טירואיד פרוקסיד- 1149!!!! כולסטרול- 249.6, כולסטרול רע- 181.6 הרופא בחודש שעבר נתן לי 25 מ"ג אלטרוקסין אך אחרי כמה ימים היה לי מין התקף של לחץ דם גבוה, סחרחורת, בחילות. אז אמר לי להפסיק. לאחר שבועים שוב התקף כזה כאשר מדדו לי לחץ דם 150/100 ולאחר חצי שעה: 143/95. ביום למחרת: 130-85.מאז כבר ארבעה ימים יש לי כאב ראש מוזר כאילו הראש לי במלחציים. נא עזרתך

אורלי, שלום, תודה על השאלות שלך. 1. נוכחות רמות מוגברות של נוגדנים לבלוטת התריס מצביעות שיש לך טירואידיטיס אוטואימונית ע"ש השימוטו, וזו סיבה השכיחה ביותר, ושפירה, לתת-פעילות של בלוטת התריס. לפעמים ישנה נוכחות גם של קשריות בבלוטת התריס, ודרוש מעקב. בנוכחות TSH תקין כעת, מומלץ מעקב, אך רמת כולסטרול גבוהה, בעקר של LDL דורשת התיחסות, בהתחלה דיאטה ובהמשך לשקול טיפול בהתאם תרופתי. 2. התקפי עליית לה"ד הם לא קשורים לתת-פעילות של בלוטת התריס. במידה וההתקפים חוזרים, מומלץ בירור כולל איסוף שתן 24 שעות לקטכולמינים, מטאנפרינים ו-VMA. אנא תתיעצי עם האנדוקרינולוג המטפל גם לגבי זה. בברכה, בהצלחה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים