תור לניקור

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

02/05/2008 | 13:24 | מאת: שירי

שלום רב, נקבע לי תור לניקור עקב זפק רב קשרי (קשריות בגודל עד 1.8 מ"מ). עפ"י בדיקות דם הרופא אמר כי היתה לי מחלת השימוטו. למרות שרמת הנוגדנים גבוהה כ- 460 הוא אמר שהיא כבר עברה.ויטמים D נמוך. בדיקת TSH בחודש ינואר היתה 5.42 ובחודש אפריל 2.90. איך יודעים שעברה המחלה? מה ניתן לעשות במחלה כזו? אני עדיין חשה דפיקות לב חזקות ומציקות בבלוטה וכאילו תחושת מחנק ועייפות. התור לניקור נקבע רק לחודש יולי. האם זה לא זמן רב לחכות לכך? ואם יש חס וחלילה גידול - ההתנה לא מסוכנת?

שלום רב, מחלת ההשימוטו היא דלקת כרונית של בלוטת התריס אשר נגרמת כתוצאה מהופעת נוגדנים נגד הבלוטה. בבדיקתך הקודמת, כתוצאה מהדלקת, היתה עליה ברמת ה-TSH (מצב אשר ידוע בשם תת-תריסיות תת-קלינית) ואח"כ רמת ה-TSH חזרה באופן ספונטני לתקין (לכן הרופא חשב שהדלקת "עברה"). ברוב המקרים, קשרים בבלוטת התריס הם שפירים. לגבי התור לניקור, תלוי בקופה שלך, יש מקומות שהתורים קצרים יותר, צריך לברר עם הרופא המטפל (או עם האנדוקרינולוג המטפל). בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים