גידול נוירואנדוקריני

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

21/11/2019 | 23:46 | מאת: אורלי

שלום, אבי, בן 78 עם סרקומה בבית החזה. מטופל אונקולוגי. בבדיקת פט סיטי נמצא בלבלב ממצא של סמ. נכתב כי יש סבירות שזהו טחולון בזנב הלבלב, לא שוללים גידול נוירואנדוקריני. מה זה אומר ? יש או אין סרטן ? יש קשר לסרקומה? מה עושים ? יכול להיות שבישיבת רופאים בהם נמצאת גם רדיולוגית יתעלמו מן הממצא ? אנחנו גילנו עליו בתגובת הפט הכתובה. אודה לתשובתך.

שלום רב, תודה על השאלה, מה שצריך לעשות זה להשוות קודם כל את הפט סיטי לבדיקות הדמיה קודמות ולראות אם הממצא בלבלב חדש. דבר נוסף, לבצע endoscopic ultrasound (דרך גסטרוסקופיה)לאיפיון מדויק יותר של הממצא, ולצורך ביופסיה. בעיקרון אין קשר לסרקומה. במקרה וזה אכן גידול נוירואנדוקריני לפי ביופסיה - ממליצה לפנות למרכז שמתמחה בנושא - להמשך טיפול ובירור. בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים