גידול נוירואנדוקריני

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

17/01/2017 | 16:14 | מאת: תמי

לפני 10 חודשים בעלי עבר ניתוח להסרת גידול נוירואנדוקריני - נכרת זנב הלבלב והטחול. בבדיקה פתולוגית נקבע כי הגידול הוא בעל התמיינות טובה והשוליים נקיים וכך גם הטחול. בבדיקת פטסיטי עם סומוטוסטטין שנערכה כ-4 חודשים לאחר הניתוח נקבע כי אין כל עדות למחלה. בבדיקת כרומוגרנין a ראשונה לפני כ-7 חודשים הערך היה 135 בבדיקת כרומוגרנין שנערכה לפני כ-4 חודשים הערך היה 99 בבדיקת כרומוגרנין שנערכה לפני שבוע הערך היה 115 האם יש מקום לדאגה ?? האם קיימת האפשרות שבבדיקה הבאה תהייה ירידה או שהכיוון הוא תמיד לעלייה??

תמי שלום, ישנן סיבות רבות לעליה ברמת הכרומוגרנין A, ולא תמיד גידול נוירואנדוקריני. הבדיקה זקוקה לצום, והעדר טיפול בתרופות מעקבות חומציות בקיבה (מסוג לוסק, אומפרדקס, נקסיום וכו אשר צריך להפסיקן 3 שבועות לפני ביצוע הבדיקה). מחלות כליות וכבד כרוניות, וכל מינה מצבים רפואים נוספים יכולים גם כן להעלות רמת ה-CGA. ממליצה להתייעץ עם הרופא המטפל במחלה, בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים