ניתוח משולב - בקע טבורי וניתוח אף אוזן גרון

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

16/06/2019 | 11:06 | מאת: ניתוח משולב - בקע טבורי וניתוח אף אוזן גרון

ד"ר ירדני שלום, אנו נמצאים אצלך במעקב במרפאת מרווה בראשפינה בעקבות בקע טבורי של בני בן השנתיים ושמונה חודשים. אנו מבינים כי יהיה עלינו לקיים ניתוח של הבקע ועכשיו גם התבשרנו כי היה עלינו לקיים ניתוח של שקד שלישי ואולי גם כתפורים באוזניים. האם אתה חושב כי נוכל לשלב את שני הניתוחים באותה הרדמה איתך ועם ד"ר דן נכטיגל, רופא א. א. ג ? זאת כמובן מתוך מחשבה על כיום הליל ניתוחי אחד במקום שניים.

שלום רב, היתרון בניתוח משולב הוא כמובן בפחות הרדמות. אני ממליץ לתקן בקע טבורי לא לפני גיל 3 שנים וגם אז רק אם נראה שאין סיכוי שייסגר. כדי לתת תשובה ברורה יהיה עלי לבדוק אותו פעם נוספת. בהצלחה בניתוח השקד ואתם בידיים טובות. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים