השתלת שן

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ביום אחד

10/05/2015 | 11:45 | מאת: מיכל

שלום רב בת 42, עד לאחרונה חשבתי שמצב השיניים שלי תקין. כרעם ביום בהיר התברר לי כי אני סובלת ממחלת חניכיים ולאחר שנה און אנד אוף עם רופא שיניים, היום עקרתי שן טוחנת. התוכנית היא לעבור הקצאת שורשים אצל פרויודנט להמשיך בירור לגבי מצב חניכיים ולעשות שתל. אני קוראת כבר שעתיים בפורום שלך על בעיות שונות ומגוונות עם שתלים ומתה מפחד מהתהליך, מה גם שידוע לי שאין כמעט עצם לשן שנעקרה מה שיחייב השתלת עצם. הבעיה הכי גדולה היא העישון שלי, דבר שאני מבינה שמגדיל סיכויים לחוסר הצלחה. מה עושים עם זה? מה האופציה למטופלת כמוני? בנוסף, יש לי את מכשיר הסילונית ואתה מדגיש בהתייחסות שלך את חשיבות השימוש הנכון בה. אשמח לשמוע איך משתמשים בה באופן נכון. תודה על הכל

10/05/2015 | 21:20 | מאת: ד"ר אילן לוי

למיכל, מחלת חניכיים הינה מחלה גנטית. אבל אינה גזרה משמיים ועם שמירה טובה ניתן להאט את התפתחותה. גם השתלות והשתלות עצם הן טיפולים מאד נפוצים כיום ועם הצלחות גדולות וממש לא צריך לפחד. העישון מקטין משמעותית את סיכויי ההשתלה. באבודה עם סילונית יש לכוון את המכשיר לאזורי המגע שבין השיניים והחניכיים ולאזורים שמברשת השיניים מתקשה להגיע אליהם.

מנהל פורום השתלת שיניים ביום אחד