פצעים בפה

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

04/11/2008 | 11:47 | מאת: הדר

אבי נמצא בטיפול כימותרפי, וכתוצאה מכך יש לו פצעים בפה. מלבד גרגור עם מי מלח - כפי שהציעה לו האחות - יש עוד דרכים להקל (ואולי אפילו, מי יודע) למגר זאת לגמרי? כמו כן, מה עוד יש לקחת מלבד פרמין עבור הבחילות?

04/11/2008 | 14:31 | מאת: מיכל וייס

שלום לך הדר, יש אפשרות להשתמש בטראומיל,עוזר מעט,אבל בסופו של דבר,עם עליית הספירות זה חולף, אני חושבת שהצוות המטפל באבא יידע לענות על עוד אמצעים להקלה על בחילות,ואולי יש גם תכשירים נוספים,שאינני מכירה,לטפול בפצעים בפה,תמיד אפשר וכדאי להשתמש בידע של המטפל האישי באבא: אחות או רופא שתעברו את הטפול בהצלחה, מיכל

09/11/2008 | 15:58 | מאת: הדר

16/11/2008 | 10:44 | מאת: חולה

שלום לך, אני לא רופאה אלא רק חולה, אז אין לי שום עצה מקצועית, רק עצה אישית. אבל רציתי להוסיף שכשסבלתי מבחילות קשות כתוצאה מטיפולים קיבלתי תרופה בשם "זופרן" שאפשר לקבל בכדור או ישר לווריד, והיא עובדת מצוין נגד בחילות ל-12 שעות כל פעם. שמעתי על תרופה נוספת שעולה הרבה מאוד כסף אבל אני לא יודעת איך קוראים לה. זופרן מקבלים בתור חולה סרטן בחינם מקופ"ח, והיא שווה זהב. היא הרבה יותר יעילה מפרמין. בקשר לפצעים בפה, יש משחה מגעילה שאפשר למרוח על הפצעים. אני באופן אישי העדפתי לא למרוח אותה ולתת להם לעבור לבד. זה כנראה תלוי, עד כמה הם כואבים ומפריעים לאכילה ושתייה בעיקר כי גם ככה לאבא שלך מן הסתם אין תיאבון, בלשון המעטה, וקשה לו לאכול ולשתות בצורה מסודרת. כל טוב!

16/11/2008 | 23:52 | מאת: הדר

אבא שלי, על פי עצת חבר, נסע לדיר עיזים, ושם השפריצו לו חלב היישר מהעטינים. זה חולל אצלו פלאים כבר בפעם הראשונה. אחרי פעמיים לא נשאר לו כלום. ייתכן וזה יעבוד גם אצל אחרים. שווה לנסות למרות שזה נשמע מגעיל. שווה!!!

26/11/2008 | 16:55 | מאת: דליה

מוצר נוזלי של מי מזור אנרגטיים היעל והבטוח למניעה ריפוי והחלמה לעיונך לינק לדף מידע http://www.metaplim.co.il/a.asp?p=775

03/01/2009 | 16:59 | מאת: פנינה

שלום גם אני חולה שאחרי השתלת מח עצם סבלה מפצעים בפה. תתקשרי למחלקה ההמטולוגית ברמב"ם, יש להם נוזל לבן !!! שהאחיות מכינות. הנוזל שאותו מגרגרים מאלחש את הפה ומציל את המצב

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם