התחלת הסוף או לא

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

14/05/2016 | 17:41 | מאת: הילה

שלום... וסליחה מראש שזה ארוך אבא שלי חולה בסרטן הגרון דרגה 4 עם גרורות לריאות. אונקולוגית המליצה על סדרה של 7 שבועות בהם פעם בשבוע כימו ובשאר השבוע הקרנות. לפני תחילת הטיפולים החדירו לו גסטרוסטום (פג) על מנת שיוכל לאכול בהמשך מהקיבה במידה ויתקשה לאכול מהפה. עד עכשיו הוא שהה בהוספיס במהלך השבוע. ולפני כשבועיים התלונן שהגיע למצב שהפה שלו כבר מלא פצעים והגרון יותר כואב לכן התחיל לקבל אנשור דרך הפג בשילוב עם מאכלים רכים (מעדן עוגות מוס וכו"). עד כה עבר 5 טיפולי כימו (כלומר 5 שבועות) ובתחילת השבוע האחרון הוחלט לאשפזו על מנת לאזן כאבים ולטפל בבעיה בפג שנוצרה (מילותיו של האונקולג) כרגע לא אוכל מהפה ומקבל רק אנשור. התחילו לתת לו מורפיום במינון נמוך אבל 24 שעות להקלה בכאבים. אבא שלי כל חייו היה רזה וכשהתחיל טיפולים היה במשקל 41 קילו... נכון לעכשיו שוקל כמעט 38 קילו. לפני יומיים ביקרתי אותו במחלקה והיה נשמע ונראה תשוש נורא צרוד נורא בקושי הלך ומדוכא. מידי פעם מצליח לקום ללכת לעשן קנביס אבל לטענתו מרגיש מסוחרר. ניסיתי לדובב אותו ולדבר איתו כמה פעמים ונראה כאילו הוא לא מפוקס לא זוכר ולא ממש מבין מה אני רוצה ממנו. אני מתארת לעצמי שזה אולי בגלל המורפיום אבל לי בתחושת הבטן זה לא מרגיש טוב... השאלה שלי היא חולה סרטן שמגיע למצב שמקבל מורפיום 24 שעות האם זה סימן להתחלת הסוף או אולי אני טועה.. אני יודעת שאת לא מגדת עתידות אבל האם מניסיונך חווית מצבים כאלה... הייתי שמחה לדעת לטוב ולרע כדי לא להיות מופתעת ולקבל את המוות בבום.

שלום הילה מה שאת כותבת נשמע לי קשה מאוד, מאדם ששוקל 38 קילו קשה לצפות שיהיה במצב בו לא יהיה מבולבל, גם המורפיום גורם לזה. אני לא נביאה, אך נראה לי שכדאי לדבר עם אביך על פרידה, אפילו אם הוא יחזור למיטב, זה אף פעם לא מזיק. סרטן גרורתי בדרך כלל אינו מבשר טוב השאלה החשובה אם אבא שלך מעונין בכלל לקבל את המשך הכימוטרפיה או שהיה רוצה לסיים את חייו רק עם משככי כאב וקנביס. אם יש לך אומץ לדבר איתו גלוי ולשאול אותו למשל, כמה דוגמאות לשאלות, כמובן לא לשאול בבת אחת, לחכות עד שישיב, לענות לשאלות כאלו זה מאמץ נפשי גדול וצריך סבלנות ואוזן קשובה. אבא איך היית רוצה את המשך הטיפול בך, מה אתה מבקש ממני מה היית רוצה להגיד לי, לילדיך האחרים, לרופאים הכי נכון זה לשאול שאלות זה פתח מצוין לשיחה אם הוא יראה שאת לא נמנעת ומוכנה להקשיב למה שהוא אומר הוא ימשיך אנשים מאוד רוצים לדבר ולהגיד מה על ליבם, אך נורא פוחדים שבני המשפחה לא ירצו לשמוע ובדרך כלל זה מה שקורה מדברים המון סביב המחלה וסביב הטיפולים, אך לא נוגעים הרגשות ומה שהאדם באמת רוצה זה לחלק את הקשיים, הפחדים, החרדות וגם את הדברים הטובים עם יקיריו, אם את רוצה לשאול שוב אני אכנס מחר לאתר בברכה נטע מוזר

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם