כיצד להיתמודד עם תהליך הגסיסה מרחוק?

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

05/02/2014 | 01:55 | מאת: נ.

ד"ר נטע מור שלום. לפני הכל ברצוני לציין שאבי החולה חי בחו"ל וכל מה שעובר עליו אני יודעת משיחות טלפון איתו ועם קרובי משפחתי מחו"ל .דבר זה מקשה אלי מאד בהתמודדות ,ורציתי לנסות לקבל איזשהו כיוון ,מה אלי לעשות? אינני רוצה שאבי יסבול הרבה והאם לפי מה שאספר זה ניראה שימשך הרבה זמן ? או שהוא לפי הסמפטומים כבר ממש קרוב לפטירתו? אודה לך מאד אם תתני לי רמז כלשהו למה הולך לקרות...אני פשוט כבר חסרת אונים ויוצאת מדעתי. אבי חולה סרטן עם גרורות בכבד וראות, הגרורות בכבד חוסמות את דרכי המרה כך שנעשה הליך המאפשר להוציא את מיצי המרה דרך צנטר שיוצא מהכבד. כמוכן צהבת כתוצאה מכך ולפני יומיים הפסיק לתת שתן,למרות ששותה המון. אני מתארת לעצמי שזה כשל כלייתי כתוצאה מכשל כבדי. חום גופו 34 מעלות ןלחץ דם 60/40 .עייף וחלש ונותן יציאות ללא ריח של צואה אבל כהות ועם ריח מוזר ולא ברור. כל התהליך ברור לי כקריסת מערכות של הגוף ,רציתי לדעת כמה זמן תהליך זה יכול להימשך? האם אספיק להיפרד ממנו? משהו מונע ממני לעזוב את הכל ולנסוע כי אולי אני פוחדת לראות אותו גוסס,ורוצה לזכור אותו כפי שהיה יותר במיטבו. אודה על תשובתך. נ.

שלום נ' לפי מה שאת כותבת מצבו של אביך קשה מאוד, אין אף אדם שיודע כמה זמן לוקחת גסיסה של אדם ומה הזמן שהוא ימות. אנחנו יודעים שאנשים רוצים שיקיריהם יפרדו מהם כדי שיוכלו למות. את צריכה להחליט אם את רוצה להפרד מאביך. כמה הוא חשוב לך, כמה את חשובה לו, כמה את רוצה לחיות עם עצמך בשלום לאחר מותו ולדעת שניפרדת ממנו כמו שהיית רוצה. אין ספק שזה קשה ביותר אך בריחה מהתמודדות עם מצב כזה מולידה הרבה קשיים בהמשך אני יכולה להבין את הרצון לזכור אותו כמו שהוא היה , אך זו רציונליזציה כדי כאילו לעשות לך שקט. גם אם תראי אותו במצב קשה, התמונות הקשות הללו חולפות משך הזמן ונישארים זכרונות טובים אם היו כאלו. מכל מקום אם אינך יכולה לנסוע אליו אפשר גם להפרד בטלפון, פחות עדיף , אך לפעמים אי אפשר לעשות הכל כמו שאנו רוצים. ופרידה בטלפון עדיפה מאי פרידה כלל. תדברי איתו בטלפון על כל הדברים שהיית רוצה להגיד לו ולא אמרת עד היום. אני כאן בשבילך אם תרצי להמשיך להתכתב איתי בברכה נטע מוזר

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם