דלקת שושנה-אריסיפלס ברגל

דיון מתוך פורום  רפואת עור ומין

13/12/2019 | 11:11 | מאת: Baruh

שלום דוקטור לאבא שלי (בן 81) יש דלקת קשה בשוק של הרגל הימני. השוק כולו אדום ,כאבים חזקים בלתי נסבלים כל הזמן. בדיקה על קולית של דופלר ורידי גפיים תחתונות לא הדגימה סימני DVT או אי ספיקה לכל האורך של מערכת ורידית עמוקה בגפיים התחתונות. רופא כלי דם אבחין שזה צלוליטיס או אריסיפלס ונתן פניצילין- PENRAFA שאותו הוא נוטל כבר שבוע -2 טבליות (500 מג) ביום, ולפני זה הוא היה נוטל ZINAT במשך שבועיים, הוא גם נוטל משכך כאב -XEFO אבל כל זה לא עוזר וכאבים חריפים ממשיכים מה אפשר לעשות מה אתה יכול להמליץ?

לפי סיפור המחלה זה גשמע כ-Erysipelas.הסיבה העיקרית להופעתה היא פטרת ביו אצבעות רגליים ש.מהווה שער כניסה טוב לחיידקים.בגיל מבוגר היא קשה יותר.מה שמומלץ במקרה קשה כזה היא בדיקת תרבית לחיידקים.במקרה קשה כזה רצוי אישפוז לגבי מציאת החיידק וטיפול מתאים.לעתים מטפלים בזריקת פניצילין.

מנהל פורום רפואת עור ומין