טיפול אנטיביוטי

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

16/06/2013 | 17:25 | מאת: אלונה

שלום רב, אני בת 34 לפני כ4 שנים עברתי כ4 הקצעות שורשים ו4 ניתוחי חניכיים באזור השיניים הטוחנות כאשר בשיניים הטוחנות התחתונות גם עברתי השתלת עצם, מאז אני בביקור אצל שיננית אחת לחצי שנה. על דעת עצמי החלטתי לגשת למומחה לחניכיים לביקורת והיא ציינה כי הצחצוח שלי מעולה ורואים שאני מקפידה אך כיוון שיש לי כיסים קצת עמוקים היא רוצה שאני יעבור שוב הקצעת שורשים ובמקביל יקח אנטיביוטיקה דוקסילין (משהו כזה)ל21 יום הבנתי ממנה שזה מאוד חזק. אין לי בעיה לעשות שוב הקצעת שורשים אבל האם באמת יש צורך באנטביוטיקה וכזאת חזקה ,כיוון שבהקצעות שורשים הקודמות שעברתי לא הזכירו אנטיביוטיקה כלל תודה מראש אלונה

16/06/2013 | 17:47 | מאת: ד"ר אלון סבאון

אלונה שלום אינני יודע מה מצבך בדיוק היום. בכל מקרה יש מצבים בהם מלווים את הקצעת השורשים עם טיפול אנטיביוטי וזה נתון לשיקולו של המומחה שמטפל בך. בכל מקרה לדעתי לאור מה שאת מתארת רצוי שתהיי בטיפול אצל שיננית כל 3 חודשים ומעקב אצל פריודונט כל 6 חודשים

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים