ניתוח חניכיים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

27/09/2012 | 21:50 | מאת: ק

אני בת 37 + 2 ובשנתיים האחרונות מאז הלידה האחרונה נודע לי שאני סובלת ממחלת חניכיים . עברתי הקצעות והדרכה והמצב השתפר . כיום יש לי 2 מוקדים בשיניים שעומק הכיסים בהם הוא כ 8 מ"מ מדובר בשיניים טוחנות אחרונות ומוגדרות כשיני בינה שיש לעקור כדברי מומחית החניכיים . אני לא מוטרדת מהן כלל , אין התנדנדות בשיניים , הקדמיות במצב סביר 5 מ"מ עומק ואני במעקב כל 3 חודשים . שאלתי היא : האם ניתוח הכרחי במקרה שלי ? אם לא אעקור את שיני הבינה ( שמפריעות לי בניקוי היום יומי כיוון שאינני מצליחה להגיע אליהן ) הניתוח ישיג בכל זאת את המטרה ? מה מבטיח לי שבעוד שנה או 3 שנים מהניתוח המצב לא יחזור להיות כמו עכשיו ? אני בהתלבטות ומבקשת עיצה מהצוות הנכבד , תודה מראש קרן .

20/10/2012 | 13:07 | מאת: ד"ר אלון סבאון

קרן שלום לפי מה שאת כותבת נראה שהניתוח בלתי נמנע. מטרת הניתוח -לסלק דלקת שארית שאין אליה גישה. עקירת שיני בינה לעתים הכרחית . אני מניח שאם הרופאה המליצה על כך הרי שזה אכן הכרחי. אין לי אפשרות להגיב ב-100% מבלי לבדוק ולראות צילומים. לגבי מה מבטיח שהדבר לא יחזור: במחלות חניכיים ,לאחר שלב הטיפול האקטיבי בו את נמצאת עוברים לשלב של תחזוקה שבו עלייך להיות בטיפול כל 3 חודשים אצל שיננית ומעקב תמידי אצל הפריודונט. בנוסף ההיגיינה האוראלית חייבת להיות ברמה גבוהה מאוד-זה מה שמבטיח הצלחה לאורך זמן.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים