הקצעת שורשים במקום שיננית, כקבע, לכולם...

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

02/07/2012 | 21:23 | מאת: יוספה

אני אובדת עצות. 2 רופאי שיניים, אמרו שאני (וכלל הציבור) צריכה הקצעת שורשים כניקוי הכי אפקטיבי, שגורף את כל האבנית שמצטברת בכיסים רדודים, פלאק ומה לא... הציבור לא מודע לכך כי הגישה מצדדת בכך שילכו לשיננית לפחות, כי הקצאת שורשים זה יקר. (רופא 1 אמר לי שאני לא צריכה). אותו רופא שמבצע בי כקבע הקצאת שורשים אמר שאני לא צריכה לראות פריודנט, פשוט זה הניקיון הכי מומלץ. ביצעתי כ-7 הקצאות שורשים בחמש שנים. לשאלתי מדוע נסוגו החניכיים במקצת, אמר לי הרופא שזה בגלל הגיל (44). מה לעשות? להמשיך? אני אסיג לי בכך את החניכיים? ארחיב את הכיסים? או פשוט לראות פריודנט לחוו"ד ? הקצאת שורשים באמת זה לכלל הציבור במקום שיננית? שיננית הרי לא יסודי, רק חיצוני.....

14/07/2012 | 14:18 | מאת: ד"ר אלון סבאון

יוספה שלום ראשית הקצעת שורשים איננה פעולה שכל רופא שיניים או שיננית יודעים לעשות.הפעולה דורשת מיומנות גבוהה מאוד. כמו כן זהו השלב הראשון בטיפול במחלת חניכיים ולאחריו יש לבדוק את הצורך בטיפול המשכי כמו ניתוח חניכיים-אם צריך כזה וזה כמובן רק אם בוצעה הקצעת שורשים יסודית.אני ממליץ לך לפנות להתייעצות אצל פריודונט.שמות הפרייודונטים מופיעים באתר האיגוד הישראלי לפרויד ונטייה.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים