התלבטות

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

26/06/2012 | 22:38 | מאת: יוסי

שלום אני בן 47 וסובל ממחלת חניכיים במשך הרבה שנים.אני מטופל באופן קבוע אצל פריודנט וכולל 3-4 פעמים בשנה שיננית.בנוסף מקפיד מאוד על נקיון הפה לא מעשן וללא סוכרת.למרות כל זאת עברתי לפני 8 שנים סדרה של ניתוחי חניכיים וכך גם לפני 4 שנים.לאור זאת ובהתחשב במצבי היום הפריודנט המטפל שלי המליץ על 4 עקירות שיניים (בינה וטוחנות לא מצריך השתלה)וסדרה נוספת של ניתוחי חניכיים בתוספת השתלות עצם.מאחר ונראה לי שהטיפול הוא מאוד אגרסיבי פניתי לפריודנט נוסף לקבלת חוות דעת שנייה. הנ"ל ראה את הצילומים ובדק אותי והחליט על עקירה של 4 שיניים כפי הפריודנט שלי ואולם בשונה ממנו הוא ממליץ כרגע רק על הקצאת שורשים ולאחר מכן תעשה הערכת מצב.הוא לא חושב שצריך בשלב הזה ניתוח והשתלת עצם. הפריודנט השני טוען גם שרמת הנקיון שלי אינה מספיק טובה בעוד הרופא שלי שמכיר אותי שנים טוען שאני מנקה טוב ולכן אין מנוס מהטיפול אותו הוא מציע.אשמח אם תוכל לייעץ לי באיזה גישה לבחור.

14/07/2012 | 14:10 | מאת: ד"ר אלון סבאון

ללא ספק הפרייודונט שטיפל בך לאורך השנים מכיר טוב יותר את הפה שלך מכל פריודונט אחר ומודע לקצב התקדמות מחלת החניכיים בפה שלך. יחד עם זאת ניתן גם לאמץ את הגישה של ביצוע הקצעת שורשים על ידי פריודונט ולא שיננית ואז לבצע שוב הערכת מצבן ולשקול את הצורך הניתוחי.אתה צריך להיות מודע לכך שהצעת השורשים החוזרת לא בהכרח תבטל את הצורך הניתוחי

14/07/2012 | 21:24 | מאת: יוסי

תודה רבה

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים