הקצעת שורשים בגלל אבנית?

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

26/03/2012 | 13:11 | מאת: גיא

שלום רב. אני בן 33 בריא בדרך כלל. לאחרונה יש לי רגישות בשן מסוימת שאני אוכל. ממש כאב חד. ערכתי צילום פנורמי וסטטוס והכל יצא תקין. בכל זאת נאמר לי שבגלל שהחניכיים קצת אדומות ושיש לי אבנית הרופאה המליצה לי לעשות ניקוי יסודי שנקרא "הקצעת שורשים" שאולי זה גם יפתור לי את הכאב בשן כי יכול להיות שהאבנית מתחת לחניכיים יכולה לגרם לכאב זה. ראוי לציין שניקיתי אבנית לפני חודש ע"י השיננית אבל היא אמרה לי שזה לא מספיק. הייתי מעוניין לדעת האם הטיפול של הקצעת שורשים נכון במקרה זה כי קראתי באינטרנט שהמטרה קצת אחרת. האם טיפול הקצעת שורש מחלישה את השיניים\חניכיים ויכולה להזיק בצורה כלשהי?

26/03/2012 | 21:26 | מאת: ד"ר אלון סבאון

גיא שלום במידה שיש לך ספקות אני ממליץ לך להתייעץ עם פריודונט- מומחה למחלות חניכיים.זה שעברת טיפול אצל שיננית לא אומר שהאבנית התת-חניכית אם יש כזאת סולקה

28/03/2012 | 13:26 | מאת: גיא

ובכל זאת,האם כדאי לעבור הקצעת שורשים כטיפול מנע וכדי לשמור על בריאות החניכיים? או שזה יכול להזיק אם עושים את זה "סתם"?

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים