שאלה מביכה- ניתוחי חניכיים ומין אוראלי.

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

27/12/2011 | 00:56 | מאת: מתוסכלת מאוד.

שלום,קצת רקע: אני בת 21 וסובלת מדלקת חניכיים שהוגדרה כרונית ע"י הפריודונט שלי, המצב הוא גנטי וכולל נסיגת עצם שהפריודונט אמר שאופיינית לבני 60. אני עתידה לעבור השבוע ניתוח חניכיים רביעי ואחרון הכולל גם השתלת עצם. (או חומר המעודד את צמיחת העצם..) עד כה שאר הניתוחים החלימו טוב מאוד ולפי הפריודונט העצם כבר החלה להשתקם. יש לציין שיכולתי לאבד את אחת השיניים הקדמיות עקב הנסיגה אם לא היה שם קיבוע מטיפול אורטודונטי קודם, האיזור טופל ונראה שהחניכיים עלו על השן מעט יותר- את מצבה אדע כשאעשה את הניתוח האחרון השבוע. בכל תקופת הניתוחים נמנעתי מנשיקות עם בן זוגי ומביצוע מין אוראלי. הדבר מצער אותי מאוד... כמה זמן אחרי הטיפול אני יכולה לבצע מין אוראלי ולהתנשק ובאילו תנאים? אני מאוד מתביישת לשאול זאת את הפריודונט ולכן פניתי לפורום. תודה מראש.

28/12/2011 | 17:56 | מאת: ד"ר אלון סבאון

מתוסכלת יקירתי לא ידוע לי על התוויית נגד להתנשק או לבצע מין אוראלי לאחר ניתוח.יחד עם זאת יכול להיות לבן זוגך טעם של דם בפה ולא נראה לי שהוא יאהב זאת. כמו כן לא מומלץ להשתולל על מנת לאפשר ריפוי תקין של הפצע בפה ללא אפשרות פתיחת תפרים.בקיצור יקירתי תהיו מעט מאופקים ותספקו את היצרים בדרכים אחרות. העיקר הכוונה, האהבה והאושר.אני בטוח שהוא יבין זאת.

05/01/2012 | 19:02 | מאת: מודאג

שלום לך, אני במצב שבו אני מאוד מודאג ובחוסר וודאות ואני אשמח לעצה ממך... אני פונה אלייך לקבל עצה חברית ואולי תרגיעי אותי... עכשיו הייתי אצל הרופא שיניים שלי (בקופ"ח) והוא אמר לי שמצב החניכיים שלי גרוע מאוד, בדומה למה שאמרו לך גם הוא אמר שזה לא אופייני לבחור צעיר... אני בן 29... הוא הפנה אותי לבית חולים שם אני אצטרך לבצע הרמת סינוסים, השתלת עצם בשני הצדדי בלסת העליונה ועליהם שתלים... מעולם לא נתקלתי בדברים האלה ואני חושש מאוד מהרבה דברים... יש מצב שתעני לי על כמה שאלות? בתור אחת שכבר עברה את זה?

08/01/2012 | 14:27 | מאת: מתוסכלת

אני עברתי רק ניתוח חניכיים שבמהלכו התבצעה השתלת עצם... אבא שלי עבר תהליך של הרמת סינוסים ושתלים והוא חי עם זה נהדר... כנראה שיש לך נסיגת עצם חמורה מאוד שבה יש שיניים שצריך לעקור. אצלי יש נסיגת עצם אבל הצלתי בדקה ה90 להמנע מעקירה. כשהעצם נסוגה יש תזוזה של השיניים ובסוף הם אפילו עלולות לנשור מעצמן. בהליך של השתלת עצם פותחים את החניכיים, מנקים את כל הדלקת שהצטברה שם, ובנוסף לכך משתילים עצם איפה שחסר (לפעמים זה בא בצורת אבקה ולפעמים נוזל...) התהליך מתבצע בהרדמה מקומית, פשוט בסוף הטיפול יהיו לך תפרים בפה. הרמת סינוס זה תהליך טיפה יותר מסובך שאני לא יודעת איך הוא עובד. חפש בגוגל או אפילו תשאל את רופא השיניים שלך על התהליך ותקבל מידע מהימן. בגדול, התהליך של שתלים דנטליים (לפחות במקרה של אבא שלי) עבד ככה: עקירה של השן והשתלת עצם (כי אי אפשר לעשות שתל דנטאלי עם עצם לסת דלה). לאחר שהעצם מתאחה, משתילים בעצם מעין בורג שכזה ותופרים את החניכיים עליו, מחכים שיתאחה, מגלים את ראש ה"בורג", ומלבישים עליו שתל- דמוי שן. נעים? זה לא. אבל זה גם לא ניתוח לב פתוח. הניתוחים האלה מאוד עוזרים , והטיפול יעיל. הניתוח הראשון שלי היה לפני חודשיים, והאחרון לפני שבוע (סיימתי את הניתוחים), ואני כבר מרגישה שיפור אדיר- השיניים שלי לא מתנדנדות יותר. גם אצל אבא שלי, שעבר את התהליך שאתה עתיד לעבור, המצב השתפר. דע לך שהאלטרנטיבה לשתלים הם כתרים, או במקרה מאוד חמור פלטות תותבות- משמע אתה מקבל את הטיפול העדיף ביותר... אין מה לדאוג :)

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים