כיס בחניכיים בין שני כתרים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

02/07/2011 | 19:23 | מאת: ה

שלום, בפי כמה שאלות באותו נושא. אשמח להתייחסות לכולן- לפני כשנה עברתי טיפולי שורש וכתרים (על בסיס מתכת חצי אצילה) בשתי שיניים סמוכות בלסת העליונה. כבר מההתחלה החניכיים באזור דיממו רבות והיום נהיה לי רווח בין השיניים עם הכתרים, עם כיס בחניכיים בדיוק ביניהם. הציק לי שנתקע אוכל ברווח שנוצר ולכן הלכתי אליו לבדיקה. בבדיקה החוזרת אצל הרופא הוא הראה לי שאף אחת השיניים מתנדנדת והעצם מתחת לחניכיים החלה לסגת ואמר שצריך להפסיק את התזוזה של השן אחרת אצטרך להחליף לשתל. הוא ניקה את השן לעומק הכיס (תחת הרדמה מקומית) ונתן לי אנטיביוטיקה אוגמנטין 500 מ"ג, 3 כדורים ביום (אך בבית המרקחת הנחו אותי כל 8 שעות רק). וביקש לבוא לביקורת בעוד שבוע לראות אם החניכיים התייצבו או שהוא ימיר את הכתר בשתל. יש לציין שלפני ביצוע טיפולי השורש הייתי אצל פריודנט שטען שהחניכיים במצב תקין. צילומי רנטגן לפני הטיפול העצם מתחת לחניכיים באזור הייתה במצב תקין, רק היה חור גדול בשן עצמה. בנוסף זמן מה לפני הטיפול עברתי הקצעת שורשים ומאז אני מסירה אבנית אצל שיננית כל 3 חודשים. גם השיננית שלי טוענת שהצחצוח שלי מאוד השתפר (התחלתי לנקות עם חוט דנטלי ומי פה ליסטרין). 0) מה עוד יכולתי לעשות כדי למנוע את המצב שהגעתי אליו? 1) האם זה נפוץ שלאחר כתרים תתפתח מחלת חניכיים באזור? האם זה מעיד על כך שהכתר שעשה לא היה מתאים או מלוטש מספיק? 2) האם הגיוני לתת טיפול באנטיביוטיקה עבור ייצוב חניכים? 3) אם כן האם טיפול כזה אינטנסיבי? הרי אני מניחה שהאטיביוטיקה מחסלת את כל הפאונה בפה ואז ה"חסר" שיווצר יכול ביתר קלות להתפס ע"י חיידקים מזיקים- במיוחד בכיס שקיים 4) כמו כן האם להקשיב למינון של הרופא או של הרוקח? כדי לקחת 3 כדורים ביום זה בהכרח עבורי במרווח של פחות מ8 שעות וזה עוד מצריך ממני לאכול לפני השינה, דבר שאיני נוהגת לעשות. 5) האם הפתרון לבעיה הוא בהכרח שתל? אבל עבור שתל לא צריך עצם? הרי היא החלה לסגת.. אין דרך לעודד את בניית העצם באזור ולהמנע משתל? 6) במידה ואני נותרת עם הכתר, כיצד ניתן להתמודד עם הרווח בין השיניים? האם להחליף את הכתר? האם זה בכלל בעייתי להשאר עם הרווח (אני אחרי כל ארוחה מנקה את הרווח עם קיסם רגיל)? 7) איך ניתן לטפל בכיס שנוצר? 8) כיצד עלי לנקות את האזור? עם חוט דנטלי אני מגיעה ממש עמוק בגלל הכיס, אבל נתקעת תמיד בשפה של הכתר ומרגישה שאני בעצם מעבירה את כל החיידקים לאזור הזה. הרופא אמר לי לקנות קיסם מבריש (בעל כיסוי לבד) אך אני מצליחה לנקות איתו רק את החלק התחתון קרוב לחניכיים ולא לחדור מתחת.. תודה מראש! אנא ידע אותי אם יש צורך בעוד פרטים כדי לענות לשאלות

05/07/2011 | 06:26 | מאת: ד"ר אלון סבאון

ה שלום ממכתבך נראה שאת מבולבלת ובצדק. אם אכן לא היו בעיות חניכיים לפני ביצוע הכתרים הרי שלא צריכות להיות כאלה לאחר ביצועם וזאת התנאי שהכתרים בוצעו כהלכה. יתכן שלא נעשתה נקודת מגע טובה ויש עכשיו דחיסת מזון עם השלכות בהתאם על החניכיים. יתכן גם שטיפול השורש באחת מהשיניים לקוי או שקרה סדק באחת מהשיניים. אינני יכול לתת תשובה מבלי לראות. עצה טובה גשי לפריודונט וקבלי חוות דעת נוספת או גם למומחה לשיקום הפה

11/07/2011 | 14:12 | מאת: ה

אני באמת לא נוהגת לפנות לפורומים כאשר איני מבולבלת :) היום לאחר שסיימתי לנטול את האנטיביוטיקה שבוע, הופיע באותו אזור בחניכיים מעין מוגלה לבנה, דומה לשלפוחית והאזור הרבה יותר מנופח- מה אפשר לעשות בנידון כדי להפטר מזה? זו עוד טעות של הרופא שנתן לי לנטול אנטיביוטיקה כמו שחששתי מלכתחילה? עוד שבוע יש לי תור חזרה לרופא שעשה לי את הכתרים וגם למומחה בהדסה עין כרם והייתי רוצה לגבש קודם דעה

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים