טיפול בנסיגת חניכיים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

15/04/2010 | 11:38 | מאת: בני

שלום, אני בגיל 38, וגילו אצלי נסיגת חניכיים מתקדמת, כנראה תורשתית (בערך של כבר 50% נסיגה), והלכתי לשני מומחים לחניכיים עם צילום סטטוס מקביליות אחד מהם אמר לטפל על ידי הקצעת שורשים כרגע והמשך מעקב קבוע, השני אמר בגלל שזה כנראה תורשתי, הקצעת שורשים לא תפתור את הבעיה, רק תדחה אותה והמליץ לעשות עכשיו ניתוח חניכיים של רבעי פה פלוס רגנרציה מודרכת לחידוש העצם. נעזוב כרגע את עלות הטיפולים, איזה החלטה נראה לך שכדאי לי לעשות? אני קצת מבולבל תודה על התשובה

23/04/2010 | 19:55 | מאת: ד"ר אלון סבאון

בני שלום טיפול במחלת חניכיים מתחיל תמיד בהקצעת שורשים. לאחר כחודשיים אנו מבצעים בדיקה מחודשת ורואים היכן צריך המשך טיפול קריא ניתוח חניכיים. השלב השלישי הוא טיפול תחזוקתי שמתבצע אחת לשלושה חודשים. גם אם רואים שקיים צפי גבוה לניתוח רצוי לא להתחיל בכך ויש לזה יותר מסיבה אחת.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים